In Romania nu este mare imbulzeala sa-i sprijine cineva proiectele de ajutorare a copiilor din familii defavorizate, dar se gasesc oameni de bine in afara tarii. Pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferentari” romanul Valeriu Nicolae a fost distins cu „World’s Children’s Prize”.

„Valeriu a crescut in saracie si a fost discriminat pe motiv ca este de origine roma”, mai noteaza organizatorii evenimentului. Potrivit site-ului oficial al organizatiei, worldschildrensprize.org, cinci laureati Nobel, dar si alte figuri de renume mondial au acceptat sa patroneze activitatea si gala dedicate sprijinirii copiilor vulnerabili din toata lumea. Printre cei care si-au legat numele de organizatia care l-a premiat pe Valeriu Nicolae se numara Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Regina Suediei si premierul acestei tari, sau Desmond Tutu. De altfel, Regina Silvia a Suediei i-a si inmanat premiul lui Valeriu Nicolae, care a fost insotit in Suedia de Rica si Ionut, doi dintre copiii pe care i-a ajutat in ultimii ani.
Valeriu Nicolae a fost cooptat in Guvernul Ciolos, unde a detinut functia de secretar de stat, in prezent activeaza in partidul lansat recent de fostul premier tehnocrat, iar dupa ce a plecat de la Palatul Victoria a facut numeroase dezvaluiri despre birocratia si conexiunile nebuloase ale unor functionari de nivel guvernamental.

Despre munca lui Valeriu Nicolae in beneficiul copiilor aflati in situatii dificile, detalii pe pagina sa de Facebook sau AICI.

sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.