Acasă World S-a imbogatit mintind ca s-a vindecat in mod miraculos de cancer! Acum...

S-a imbogatit mintind ca s-a vindecat in mod miraculos de cancer! Acum se teme pentru viata ei si a fost amendata cu 300000 de dolari americani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Renumitul terapeut australian Belle Gibson (indragita de oameni din toata lumea si urmata cu atentie de multi bolnavi) a recunoscut public ca toata povestea ei terapeutica a fost o minciuna.

Bloggerita australianca, care a facut afirmatia mincinoasa ca ar fi avut cancer, a fost amendata cu peste 300000 de dolari americani pentru ca si-a mintit cititorii. Belle Gibson, in varsta de 25 de ani, si-a castigat faima in Australia, dupa ce a pretins ca a invins cancerul la creier prin remedii naturale si nutritie. Ea a lansat o aplicatie de succes si o carte de gatit. Ulterior, a recunoscut ca diagnosticul a fost inventat. Gibson a fost gasita vinovata pentru cinci capete de acuzare conform legii consumatorului.

 

Belle Gibson a creat o intreaga poveste in care le-a spus oamenilor ca a suferit de cancer la creier, care se raspandise in tot corpul, in ficat, in splina si in ovare, dar ea a ales calea tratamentelor naturiste si a dietoterapiei, reusind astfel sa evite tratamentele propuse de medici si vindecandu-se total. Belle are doi copii si este casatorita, asadar am putea spune ca are o familie implinita.

Belle a sfatuit de asemenea oamenii sa nu isi vaccineze copiii, sustinand ca ea ar fi facut cancer de col din cauza vaccinului anti-HPV (o alta minciuna pe care a recunoscut-o).

Fara studii medicale de niciun fel si fara a urma vreun curs de specialitate, Belle a dat sfaturi oamenilor din lumea intreaga despre vaccinuri si despre modalitati de a trai sanatos si de a se vindeca de cancer.

Solutiile sale au fost atat de mediatizate, incat marturiile oamenilor care au pierdut membri dragi ai familiei, membri bolnavi de cancer, au ramas in umbra.

Belle Gibson este fondatoarea conceptului Whole Pantry, existand chiar o aplicatie disponibila si pe Apple Watch (acum a fost stearsa aceasta aplicatie) si carti ale autoarei prin care sfatuieste populatia.

Belle a recunoscut ca toata aceasta poveste a fost o minciuna care da, i-a adus un venit considerabil, insa spune ea, nu mai putea trai cu presiunea adevarului.

Prietenii apropiati au marturisit de mai multe ori in presa ca nu stiu ca Belle sa fi suferit de cancer, ridicand suspiciuni. Familia si cunoscutii au pus presiune asupra lui Belle sa confirme adevarul.

Reactiile fanilor de pe retelele de socializare, Facebook, Instagram, au fost destul de aspre in urma aflarii adevarului.

Belle Gibson a sustinut in cadrul emisiunii Australian Women’s Weekly ca nu asteapta sa fie iertata, insa se teme pentru siguranta familiei ei si spera ca oamenii sa inteleaga ca si ea este om.

In ciuda faptelor deloc onorabile realizate de Belle pentru foloase financiare, totusi ea a deschis o portita pe care speram sa o urmeze si alti „terapeuti-minune” care sustin ca vindeca ceea ce… nu pot vindeca. Povestea lui Belle este de asemenea o lectie pentru multi dintre noi, care ar trebui sa fim mai atenti inainte de a da crezare oricarei idei, cu atat mai mult cand vine vorba de sanatatea noastra sau a celor dragi.

sursa: kudika.ro