Parintele Arsenie Boca a lasat omenirii un bagaj neinchipuit de pilde si sfaturi duhovnicesti care vor dainui pentru eternitate si vor imblanzi sufletele celor ce isi vor deschide mintea spre a le auzi. Parintele Arsenie Boca – Rugaciunea mintii sau rugaciunea inimii are temeiul acesta, descoperit de Insusi Iisus, ca “fara Mine nu puteti face nimic” in privinta izbavirii de patimi, deci in pivinta mantuirii.
Rugaciunea mintii are si stari superioare, cand izbavindu-se patimile, se deapana de la sine fara cuvinte, intr-o nesfarsita dragoste de Dumnezeu, de oameni si de toata faptura.

Rugaciunea mintii este sabia Duhului, care taie gandurile rele cu Numele lui Iisus. Propriu-zis, Iisus ne izbaveste neincetat de lupta potrivnica. Cu Numele lui Hristos Iisus batem pe vrajmasi. Caci arma mai puternica asupra diavolului ca Numele lui Dumnezeu in cer sau pe pamant nu este (Sfantul Ioan Scararul).

Rugaciunea neincetata a fericitului Nume: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul”, dupa indemnarea Sfantului Pavel: “Neintrerupt va rugati”, savarseste minunea unirii in dragoste a celor invrajbite intreolalta de pacat.

Caci fara de credinta pierduti suntem si nu ne vom gasi nicicand drumul adevarat al vietii!

Extras din: Parintele Arsenie Boca mare indrumator de suflete din secolul XX, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2002, p. 151.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.