Coruptia Ucide si mai multe organizatii ale protestatarilor anunta ca duminica, 21 octombrie, va avea loc un nou protest de amploare fata de noul atac al PSD-ALDE la adresa justitiei. „OUG 92 ameninta activitatea DNA si a Parchetului General”, a afirma protestatarii.

Protestul va avea loc tot in Piata Victoriei, incepand cu ora 18.00.

„Pentru un singur om si camarila lui de puscariabili, de doi ani, o guvernare intreaga incearca sa distruga Justitia. Au inceput cu OUG 13. Am iesit in strada si i-am oprit.

Au continuat cu Legile Justitiei. Am iesit in strada si Uniunea Europeana a reactionat. Au incercat sa ignore semnalele din Europa si au adoptat Codurile Penale care ii scapa pe infractori. Am iesit in strada si vocea noastra s-a auzit pana la Comisia de la Venetia.

Acum, s-au intors de unde au inceput: la OUG 92, care ameninta activitatea DNA si a Parchetului General.

In acelasi timp, au incercat sa ne intimideze cu violenta fizica, asa cum a fost pe 10 August si sa ne sperie cu amenzi, asa cum a mintit Norica Nicolai, cand a spus ca protestele spontane sunt interzise.

Nu, in democratie niciodata nu va fi interzis sa iti strigi nemultumirea fata de un grup de infractori care incearca sa scape de puscarie luand tara ostatica. Iar Romania este si va ramane o democratie.

Este timpul sa iesim din nou in strada. Sa fim multi, puternici si sa-i oprim din nou.

Ne vedem duminica, in Piata Victoriei”, anunta Coruptia Ucide.

Anticipand reactiile la ce urmeaza sa faca, Dragnea a declarat la sfarsitul lunii septembrie, intr-o emisiune la Antena 3, ca se mai doreste organizarea la sfarsitul lunii octombrie a unui nou miting de protest similar celui din 10 august.

„S-a tot discutat, in ultima perioada, ca se mai doreste organizarea unui miting, tot de proteste, tot violent probabil, undeva la sfarsitul lunii octombrie, mergand pe ideea ca jandarmii care sunt deja anchetati, care sunt pusi sub acuzare sa fie timorati si atunci sa poate sa faca ce vor. Cred ca asta e intentia lui Klaus Iohannis. Adica ceea ce a facut este o lovutitura puternica impotriva unei insituttii a statului care asigura odinea pulbi si institutiile statului (…) Te duci la haos. Este iresponsablitate, deci duci Romania in haos”, a precizat Dragnea, scrie Aktual24.