Romania se confrunta cu o grava criza in energie in plina iarna! Viorica Dancila cere ajutorul "statului paralel"!

Premierul Viorica Dancila a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern, ca a solicitat tuturor structurilor de siguranta nationala informatii legate de criza din energie si verificarea unor informatii privind achizitii de energie electrica din alte tari. "Nimeni nu se poate juca cu independenta energetica a Romaniei", a spus Dancila.

Aceasta a mai spus ca a cerut consilierului de stat pe probleme energetice (n.red. Florin Ciocanelea) sa convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranta energetica.

Declaratiile lui Dancila despre criza energetica:

Ne preocupa situatia de la Complexul Energetic Oltenia si am tinut cont de toate semnalele aparute in spatiul public in ultimele zile. Astfel, am dispus sa-mi fie prezentata de urgenta situatia stocurilor de carbune comparativ cu anul trecut, o analiza detaliata a situatiei minerilor, a veniturilor lor si a conditiilor de lucru, precum si solutii de modernizarea a Complexului Energetic Oltenia.

Corpul de Control sa inceapa din aceasta dimineata o actiune de verificare la aceasta societate. Am solicitat ministrului energiei sa in aceasta dimineata la Tirgu-Jiu, sa discute cu oamenii si sa vina urgent cu solutii. Am cerut consilierului de stat din aparatul prim-ministrului, cu responsabilitati in domeniul energiei, sa convoace de urgenta grupul de lucru interministerial pentru siguranta energetica.

Am solicitat in aceasta dimineata tuturor structurilor de siguranta informatii legata de aceasta situatie extrem de grava si verificarea celor aparute in spatiul public privind achizitii de energie din alte tari la preturi foarte mari, astfel incat sa ne lamurim foarte clar daca exista vreo legatura intre acest blocaj si dorinta unor de a face speculatii pe spatele romanilor. Nimeni nu se poate juca independenta energetica a tarii.

Cu toate aceste date pe masa vom putea sa luam deciziile care se impun, astfel incat sa nu fie afectata siguranta si functionarea sistemului energetic national.

Sursa: Hotnews.ro

17 ian 16:12Cap Limpede
Loading...