Exista o veste buna pentru toate acele persoane care prefera condimentele iuti precum ardeii jalapeno sau piperul. Un studiu realizat in China a demonstrat ca persoanele care consuma mancare condimentata in fiecare zi au o speranta de viata mai ridicata decat cei care mananca iute o data-de doua ori pe saptamana sau deloc.

Cercetarea s-a desfasurat in perioada 2004-2008, avand un numar de 487,375 de participanti cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani.
Subiectii nu suferisera in trecut de nicio boala cronica si specialistii au luat in calcul si alti factori relevanti pentru longevitate, precum statutul marital si educatia.

Rezultatele au fost surprinzatoare: cei care au mancat condimentat zilnic au inregistrat un risc de deces mai redus cu 14% fata de cei care nu adauga mirodenii alimentelor, in timp ce persoanele care au adaugat condimente hranei o data sau de doua ori pe saptamana un risc mai mic cu 10%. Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit ca aceleasi condimente introduse in dieta conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, in special in cazul femeilor.

Oamenii au consumat condimente de-a lungul sutelor de ani pentru a aromatiza mancarea, pentru a o pastra, dar si pentru proprietatile curative atribuite acestora. Astfel, au intrat in atentia stiintei moderne pentru ca in timp s-a constatat ca anumiti compusi reduc inflamatia, curata tractul respirator, ajuta in procesul de slabire.

Totusi, este necesar sa mentionam ca pentru a stabili efectele fiecarui condiment in parte, cercetatorii trebuie sa intreprinda studii mult mai ample. Exista totusi certitudinea ca exista o legatura intre mirodenii si un stil de viata sanatos, prin urmare nu trebuie decat sa ne bucuram de condimentele noastre preferate in continuare, arata doctorulzilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.