Orice parinte are probleme cu copilul, insa aceste probleme nu trebuie sa se transforme in certuri care sa va afecteze iremediabil relatia.

Psihologul Natalia Sirotici spune ca exista o tehnica prin care ne putem imbunatati relatia cu copilul, prevenind certurile si discutiile in contradictoriu.

Regula celor 3 minute reprezinta formarea unei relatii intre parinte si copil, asemeni uneia de prietenie, in care ambii participanti se bucura de prezenta unuia si a celuilalt in vietile lor.

„Atunci cand vii acasa, primul lucru pe care il vei face va fi comunicarea cu copilul tau. Ai la dispozitie cateva minute pentru a afla cum si-a petrecut ziua. Dupa asta poti merge sa-ti faci treburile. Daca nu vei face asta odata, el va incerca pe parcursul serii sa vorbeasca cu tine si daca nu va reusi, va renunta si se va departa de tine.” spune psihologul.

In relatia cu copiii nostri este foarte important sa avem calitate, nu cantitate si, potrivit psihologului consecintele ignorarii regulii de 3 minute pot varia, in functie de caracterul copilului. Copilul care nu are sansa de a discuta cu parintele lui despre problemele pe care le intampina chiar de la o varsta frageda, nu va vorbi despre lucruri foarte importante si, de-a lungul timpului, unele fapte nu vor parea suficient de importante pentru a fi discutate.

Astfel, parintii vor ajunge sa fie privati de multe aspecte foarte importante din viata copiilor lor. Daca vei urma regula de 3 minute, copiii pot ajunge chiar sa vorbeasca in permanenta, iar tu vei afla povestea completa, in cele din urma.

Aceasta regula spune ca trebuie sa te intalnesti, in fiecare zi cu copilul, ca si cand nu v-ati mai fi vazut de mult timp Este important sa cobori la nivelul ochilor copilului si sa petreci 3 minute imbratisandu-l si intrebandu-l ce s-a intamplat cat timp ai fost plecat.

Urmeaza aceasta regula atunci cand iti iei copilul de la gradinita, scoala sau cand te intoarci acasa de la serviciu. Copiii au nevoie sa se simta iubiti si deosebiti in viata parintilor lor, astfel vor creste sanatos si vor avea principii bine sudate.

Sursa: Secretele