Custodele Coroanei si principele Radu efectueaza, in perioada 8 – 13 decembrie o vizita in Regatul Unit al Marii Britanii.

Duminica, de la ora 11,00 Custodele Coroanei, Margareta, principele Radu insotiti de si principesa Elena si Alexander Nixon au participat, la Capela Regala Savoy din Londra, la un serviciu religios de multumire pentru a sarbatori Marea unire si un an de la moartea Regelui Mihai.

Luni, 10 decembrie, de la ora 19,00, principele Radu, principesa Elena si Alexander Nixon vor lua parte la dineul oferit de Travellers Club in onoarea Centenarului Unirii.

Marti, de la ora 17,00 Custodele Coroanei si principele Radu vor fi primiti de MS Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, vizita avand un caracter privat.

Miercuri, de la ora 12,00, in orasul Ashford, va avea loc, in prezenta principesei Elena, dezvelirea statuii Reginei Maria. La eveniment vor participa presedintele Institutului Cultural Roman, Liliana turoiu, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, primarul orasului Ashford, Jessamy Blanford, alte oficialitati britanice locale.

In aceeasi zi, de la ora 17,00, Custodele Coroanei si principele Radu vor fi primiti de catre ASR Principele de Wales la Clarence House, evenimentul avand un caracter privat.

Totodata, de la ora 19,00, principele Radu va participa la o seara economica romano-britanica la sediul ICR Londra.

Deplasarea in Regatul Unit al Marii Britanii este a treisprezecea vizita externa a Familiei Regale a Romaniei in anul 2018, dupa Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hasemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federala Germania, Republica Portugheza, Republica Franceza (septembrie), Principatul Liechtenstein (octombrie) si Confederatia Elvetiana (noiembrie), Republica Croatia (noiembrie).