Regimul totalitar al lui Dragnea Răscoala “golanii” de la Revolutie

Ca reacție la intenția ministrului de interne Carmen Dan de a-i ancheta pe participanții la mitingul anti PSD, istoricul Dorin Dobrincu s-a autodenunțat că a participat la protestul anti-Dragnea-PSD de la Iași din data de 9 mai 2019 și le oferă celor de la putere o lecție de democrație potrivit căreia trebuie să învețe să accepte să fie contestați de cetățeni.

Totodată, Dorin Dobrincu a anunțat că va mai participa de fiecare dată când are ocazia la protestele împotriva celor din PSD-ALDE "care se comportă de parcă ar fi stăpânii României, nu administratori temporari".

Redăm postarea lui Dorin Dobrincu de pe Facebook:

"În atenția doamnei Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne

AUTODENUNȚ

Doamnă Ministru,

Am înțeles că vreți să derulați o anchetă împotriva celor care au participat la protestul antiDragnea-PSD de la Iași, în ziua de 9 mai 2019.

Din capul locului mărturisesc că am fost acolo, alături de mii și mii de oameni. Liviu Dragnea, președintele partidului dvs., ne-a numit „derbedei”, la fel cum Ion Iliescu i-a numit „golani” pe protestatarii din 1990, iar Nicolae Ceaușescu i-a numit „huligani” pe protestatarii din decembrie 1989. Am avut asupra mea manifeste, o vuvuzea (cumpărată de la un comerciant de pe Pietonalul Ștefan cel Mare), un banner (expus de la înălțime împreună cu alții) și disponibilitatea de a sta multe ore pe domeniul public al orașului nostru, mai precis în zona Ștefan cel Mare-Restaurantul Select-parcarea Hotelului Unirea.

Nu regret că am participat la protestul de la Iași. Dimpotrivă, voi repeta acțiunea ori de câte ori va fi nevoie, pentru a-mi exprima dezacordul față de cei care se comportă de parcă ar fi stăpânii României, nu administratori temporari, față de cei care au discurs antieuropean, față de cei care vând vorbe goale, iar nu în ultimul rând față de cei care se cred îndreptățiți să-i umilească pe moldoveni la ei acasă.

O regulă esențială a democrației presupune să accepți să fii contestat. Poate după doi ani și jumătate de guvernare ar fi cazul să o învățați și dvs.

Asumat,

Dorin Dobrincu", a scris Dorin Dobrincu pe Facebook.

16 mai 11:54