„Cine crede ca regimul de slabit este o inventie noua si ca dietele sunt moda ultimilor ani, se inseala. Slabitul a preocupat omenirea inca din antichitate si se vede treaba ca, indiferent de vremuri, cum dam de abundenta, cum ne ingrasam. Iar leacul la kilogramele in plus tot abtinerea este.

In secolul V i.e.n Hipocrat recomanda ca regim masa unica, redusa cantitativ si bogata in grasimi.

In secolul II e.n Galien defineste ca alimentatie de slabit regimul frugal cu legume si peste din care branzeturile sunt excluse. Secolul IV aduce introducerea lacomiei si placerii pe lista de pacate capitale, urmand ca in secolul XIII regulile alimentare din manastiri sa fie extinse la toata populatia”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

In anul 1727 Thomas Short vine cu ideea suprimarii placerii prin consumul de produse fade, fara gust si putin hranitoare. El recomanda o singura masa pe zi care sa contina portii mici de verdeturi si peste, cu evitarea painii, fainoaselor, branzei si carnii grase.

Amuzant este ca rontaielile dintre mese au fost interzise prima oara in secolul VI cand exista o disciplina stricta si ore fixe de masa, cu scopul de a fi infrante pornirile animalice si mancatul in graba, rapid. Uluitor este ca in Evul Mediu parintii copiilor obezi erau condamnati si pedepsiti pentru ca nu au impus reguli de disciplina.

Loading...

Dupa cum vedeti regimul de slabit nu e o inventie noua, cata vreme va exista mancare vom avea si diete. Insa ce nu putem reinventa sunt recomandarile de bun simt: putin, rar, lent, cu mult verde:)”, conchide nutritionistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!