Editorialistul si scriitorul Radu Paraschivescu face o analiza exacta a modului in care prestatia jalnica primului ministru al Romaniei isi pune amprenta asupra societatii romanesti in intregul ei. El pune accent pe derizoriul in care a ajuns Romania ca in orice functie de conducere poate ajunge oricine…

„Viorica Dancila nu e doar un om de paie, ci in primul rand o diversiune. Un paratrasnet. O pista falsa. „A red herring”, cum ar spune englezii „de la noi, de la Bruxelles”. Ehe, ce rasete a provocat si scuza invocata de premier pentru „douazeci-douazeci” si pentru limbajul tehnic al organismelor europene. S-a facut imediat legatura cu bancul in care invatatoarea ii trimite pe flamanzi intr-o parte a clasei si pe valoni in cealalta, dandu-i ocazia micului Itic sa intrebe: „Si noi, belgienii?”

E cazul sa nu mai radem de Viorica Dancila? Nu. Nici n-am putea. Oferta e prea generoasa ca s-o refuzam. Dar rasul n-are voie sa ne adoarma atentia si sa ne confectioneze o imagine buna despre noi. Nu putem spune „Dancila e inferioara, iar noi, cei care o luam peste picior, suntem superiori”. Ar fi o eroare colosala. Deocamdata, cata vreme avem mai departe in fruntea tarii profitori, manipulatori si oameni certati cu legea, nu suntem superiori. Suntem niste prosti carora a inceput sa le fie lene sa-si foloseasca plamanii, gurile si stampila de vot. Suntem o masa de candizi careia i se serveste o comedie menita sa ascunda drama. Cu exceptia catorva tulpini din Bucuresti si a nucleului „Va vedem din Sibiu”, suntem in pierdere de rezistenta, tenacitate si solidaritate. Iar asta nu e bine deloc.”, arata Radu Paraschivescu in editorialul de pe digi24.ro „La noi, La Bruxelles”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here