Editorialistul si scriitorul Radu Paraschivescu face o analiza exacta a modului in care prestatia jalnica primului ministru al Romaniei isi pune amprenta asupra societatii romanesti in intregul ei. El pune accent pe derizoriul in care a ajuns Romania ca in orice functie de conducere poate ajunge oricine…

„Viorica Dancila nu e doar un om de paie, ci in primul rand o diversiune. Un paratrasnet. O pista falsa. „A red herring”, cum ar spune englezii „de la noi, de la Bruxelles”. Ehe, ce rasete a provocat si scuza invocata de premier pentru „douazeci-douazeci” si pentru limbajul tehnic al organismelor europene. S-a facut imediat legatura cu bancul in care invatatoarea ii trimite pe flamanzi intr-o parte a clasei si pe valoni in cealalta, dandu-i ocazia micului Itic sa intrebe: „Si noi, belgienii?”

E cazul sa nu mai radem de Viorica Dancila? Nu. Nici n-am putea. Oferta e prea generoasa ca s-o refuzam. Dar rasul n-are voie sa ne adoarma atentia si sa ne confectioneze o imagine buna despre noi. Nu putem spune „Dancila e inferioara, iar noi, cei care o luam peste picior, suntem superiori”. Ar fi o eroare colosala. Deocamdata, cata vreme avem mai departe in fruntea tarii profitori, manipulatori si oameni certati cu legea, nu suntem superiori. Suntem niste prosti carora a inceput sa le fie lene sa-si foloseasca plamanii, gurile si stampila de vot. Suntem o masa de candizi careia i se serveste o comedie menita sa ascunda drama. Cu exceptia catorva tulpini din Bucuresti si a nucleului „Va vedem din Sibiu”, suntem in pierdere de rezistenta, tenacitate si solidaritate. Iar asta nu e bine deloc.”, arata Radu Paraschivescu in editorialul de pe digi24.ro „La noi, La Bruxelles”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.