Partidul Social Democrat a publicat intr-un comunicat de presa scrisoarea prin care condamna presupusul conflict creat de presedintele Klaus Iohannis prin refuzul de numire a doi ministri in Guvernul Dancila. Anterior, seful statului a declarat ca acesta nu este un conflict constitutional, ci unul politic si ca va amana, totusi, decizia pana dupa o hotarare a CCR, invocand amanarea votului pentru cererea de incepere a urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu Tariceanu.

„Partidul Social Democrat condamna decizia iresponsabila a presedintelui Iohannis de a bloca functionarea a doua ministere cheie ale Guvernului Romaniei. Lipsit de orice argument politic, legal sau constitutional, Iohannis se lasa manat de ranchiuna si obsesiile personale, aducand prejudicii statului roman pe care ar fi trebuit sa-l reprezinte.

Iohannis pur si simplu blocheaza Romania, astfel incat Guvernul PSD+ALDE sa nu faca investitii in autostrazi si dezvoltare locala.

Scandalurile si conflictele create de Iohannis sunt cu atat mai iresponsabile in contextul Anului Centenar si al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astazi un comportament lipsit de orice decenta si bun simt fata de doamna prim ministru, in ciuda mesajului de pace politica pe care aceasta i l-a adresat in cadrul sedintei solemne organizata in Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de functii, presedintele Iohannis ar fi trebuit sa dea dovada de buna crestere si politete fata de o doamna.

in aceste conditii, PSD va utiliza toate mijloacele legale si constitutionale pentru a debloca situatia creata de Iohannis si pentru a-l determina pe acesta sa respecte legile si Constitutia Romaniei”, se arata in scrisoarea PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, dupa ce premierul Viorica Dancila a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii a doi ministri, ca raspunsul Curtii Constitutionale nu va rezolva problema, deoarece Romania nu are prim-ministru.

El a precizat ca, daca s-a ajuns in acesta faza, in cazul remanierii va astepta decizia Curtii, fara a mai face vreun alt demers.

Ulterior, raspunzand intrebarilor, Klaus Iohannis a afirmat ca Guvernul Romaniei este „condus de infractorul Dragnea prin interpusi”. In plus, seful statului a afirmat ca Viorica Dancila nu a prezentat niciun motiv al schimbarii ministrilor, revocarea fiind o sanctiune politica. „Doamna prim-ministru confunda Guvernul cu Partidul”, a subliniat Klaus Iohannis, precizand ca acest tip de regim s-a incheiat in 1989.