Rares Bogdan il desfiinteaza pe Dragnea: "E inconstient! Nu poate candida la prezidentiale!"

Romania a intrat intr-o perioada foarte delicata din punct de vedere electoral. in anul 2019 vor avea loc alegerile europarlamentare, in luna mai, si cele prezidentiale pe final. Una din marea dilema este candidatul cu care PSD va intra in cursa prezidentialelor. Rares Bogdan analizeaza pentru podu.ro sansele lui Dragnea la prezidentiale.

Rares Bogdan: Dragnea este complet inconstient si consultantii sai vor dori doar sa ia banii daca pot sa ii prezinte o varianta in care el sa candideze macar la alegerile prezidentiale. El nu poate candida la alegerile prezidentiale pentru ca indicii sai sunt intre 4 si 9% incredere. Cu indici de incredere sub 10% nu poti candida la prezidentiale decat daca vrei sa fii un competitor fara sanse sau daca esti idiot. Nu ai nicio sansa!

Peste acest fapt, sa ne gandim ca primarii au deputati, colegi deputati. Vor cere colegilor deputati si senatori sa nu voteze bugetul. Foarte probabil pe plan local, unde presa locala are influenta, vor cere deputatilor partidelor de la putere, adica ALDE, PSD, UDMR, sa nu voteze acest buget. Acest buget pe care l-au conceput Valcov si Orlando Teodorovici aduce deservicii majore cetatenilor din marile orase ale Romaniei. 6 milioane din cetatenii acestei tari sunt in pericol de a nu mai avea investitii, o parte din ei risca sa piarda ajutoarele sociale, inclusiv persoanele cu dizabilitati sau insotitorii lor din cauza constructiei bugetare pe care au gandit-o cei 2.

Cei 2 au conceput bugetul cu o perversitate maxima. Au aruncat ineficienta guvernamentala catre primarii luandu-le in acelasi timp o parte din bani. Ganditi-va ca in cazul in care primarii decreteaza greva fiscala si le solicita agentilor economici sa blocheze platile de impozite catre centru, Romania intra in haos financiar, intra in colaps. Asta s-a intamplat la o zi dupa ce Italia a intrat oficial in recesiune economica. Pentru salvarea Greciei, UE a alocat 300 de miliarde de euro. Pentru salvarea economiei Italiei, UE trebuie sa aloce 2 trilioane de euro, adica 2 mii de miliarde pentru a salva economia italiana. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca domnul Salvini si cu domnul Di Maio si premierii pe care i-a avut Italia inaintea lor, domnul Renzi de pilda, au actionat cu iresponsabilitate totala si au marit salarii, au marit pensii fara sa aiba si productivitate economica, fara sa aiba crestere economica reala.

in Italia se pare ca s-a intamplat exact ce se intampla la noi si astfel au ajuns oficial in recesiune economica.

Rares Bogdan: Exact ce este la noi. in paralel, Dragnea se inspira de la Lukashenko. Lukashenko a introdus joi taxa de miting. Pentru a mai face un miting in Minsk sau in marile orase din Belarus trebuie sa platesti taxa de miting, ceea ce este unic in lume. Dragnea are doar inspiratii de tipul Erdogan, Minsk, batalia cu Banca Centrala dupa inspiratie Polonia, Ungaria, dar aia au avut decenta sa se opreasca. Erdogan si lupta cu Banca Centrala a dus la prabusirea lirel turcesti. Asadar, toate modelele lui Dragnea in acest moment sunt Belarus, Turcia, partial Polonia si Ungaria si Venezuela. Acum ca a pus mana si pe Armata cu ajutorul justitiei sper sa nu ajunga sa si traga in populatie pe modelul lui Maduro, dementul asta!

Sursa: Podul

2 feb 22:13Cap Limpede