Partidul Social Democrat nu a trimis niciun reprezentant la summitul Partidului Socialist European, care a avut loc miercuri, la Bruxelles. Jurnalistul Dan Alexe a primit confirmarea din partea PSE ca niciun social-democrat nu a participat si a explicat cat de importanta era aceasta intalnire si care sunt implicatiile lipsei PSD de la discutii.

„Ca sa nu fie nici o indoiala apropo de rusinea nationala de ieri, cand PSD-ul nu a trimis pe nimeni la summitul Partidului Socialist European (PSE), unde s-au hotarat numele candidatilor la presedintia Comisiei UE si s-a discutat strategia Brexit, adica exact ce ar trebui sa preocupe Romania in perspectiva presedintiei UE peste doua luni”, arata jurnalistul Dan Alexe.

Oficiali ai PSE i-au confirmat ca PSD a fost invitat si ca „ar fi fost partidul cel mai important, si numeric, si pentru ca romanii preiau presedintia UE din ianuarie”.

„Vorbiti cu ei. N-au venit si nu au dat nici o explicatie”, a fost raspunsul iritat din partea PSE, precizeaza jurnalistul.

„Asa ca atunci cand mai zice Dragnea lucruri despre UE, sa stiti ca face ca leprele care nu merg la scoala, dar mint acasa ca ii persecuta pedagogul”, comenteaza Dan Alexe.

Printre participanti s-au numarat Sergei Stanishev, presedintele PSE, mai multi comisari europeni si premierii mai multor tari, precum Spania, Suedia, Portugalia sau Slovacia. De asemenea, a participat si Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Evident, de la discutii nu au lipsit liderii partidelor de stanga din UE.

Dan Alexe: PSD nu a aratat interes cine va conduce Comisia Europeana cand alegerile au loc in timpul presedintiei Romaniei

„Nu sunt sigur ca se intelege enormitatea a ceea ce s-a intamplat prin absenta socanta a PSD-ului de la summitul din Bruxelles. Carevasazica ei ar fi numeric cel mai puternic partid socialist din Europa, cu circa jumatate milion de membri, parca, adica la fel ca SPD-ul german si Labour in Anglia, doar ca Labour n-au participat din motive logice de Brexit. Altfel zis, PSD sunt la fel de puternici ca SPD din Germania, sunt la putere in Romania, iar din ianuarie, peste doua luni si jumatate, vor prelua presedintia UE si totusi… nici macar nu au venit. Nu au aratat interes pentru cine va conduce Comisia Europeana, cand de fapt alegerile europene au loc in timpul presedintiei Romaniei. E mai mult decat insultator, e un mare deserviciu adus tarii”, a mai spus Dan Alexe.

„Au participat si au votat maruntele partide socialiste din Polonia, Letonia etc., totul fiind dominat de minunatii, cultivatii poligloti si politicieni socialisti care sunt Jean Asselborn al Luxemburgului si Frans Timmermans al Olandei (acesta fiind desemnat unul din cei doi candidati pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, alaturi de comisarul slovac). Slovac! Romania, care ar fi trebuit sa domine si sa conduca reuniunea, nici nu a fost prezenta. De frica si rusine, probabil. Ce sa discute Dancila cu inspaimantatorul Timmermans care o intreaba in sase limbi de ce ucide justitia? Ce sa vorbeasca Dragnea cu belgianul Elio Di Rupo, homosexual declarat?”, a mai scris jurnalistul pe Facebook.

Dan Alexe subliniaza ca „din rusine si marlanie au stat acasa, cand de fapt asta trebuia sa fie reuniunea lor, ei trebuiau sa faca sa sclipeasca Romania, prin forta numerica a partidului si prin presedintia UE care vine din ianuarie. Dar s-au pitit. (…) Aici ar trebui sa dea ei socoteala, pentru ca de fapt cauzeaza un rau enorm tarii prin fuga asta de responsabilitati si refuzul de a prinde si a folosi cele mai elementare ocazii de a-si promova tara. Dar prostia a ramas pitita acolo in tinda. Cum sa vii tu sa te uiti in ochii sarcastici ai lui Timmermans? De unde stii daca cumva „nu te respecta”?”, a concluzionat Dan Alexe.