In timp ce in Romania medicii solicita salarii mai mari la concurenta cu politicienii, profesorii si politistii, in Canada doctorii au recurs la un gest absolut socant. Peste 500 de medici canadieni din Quebec au semnat o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de marirea propriilor salarii, informeaza cnbc.com. „Noi, doctorii din Quebec care credem intr-un sistem public puternic, ne opunem recentelor mariri de salarii negociate de federatie medicale care ne reprezinta”, se arata in scrisoarea respectiva, semnata si de peste 150 de studenti la medicina.

„Cresterile salariale sunt cu atat mai socante, in conditiile in care asistentele noastre, functionarii si alti specialisti se confrunta cu conditii de munca grele, in timp ce pacientii nostri nu au acces la serviciile medicale solicitate din cauza taierilor bugetare drastice din ultimii ani si a centralizarii puterii in Ministerul Sanatatii. Singura care a ramas imuna in urma taierilor bugetare este remuneratia noastra”, se mai spune in scrisoarea data publicitatii pe 25 februarie.

Medicii care au semnat-o doresc sa returneze sistemului medical banii alocati pentru cresterea salariilor.

Salariul brut al unui medic specialist canadian este, in medie, de 260.924 dolari pe an, iar cel al unui medic de familie ajunge la 211.717 dolari. La salariile brute se adauga si sumele pe care medicii le primesc pentru operatii, precizeaza cnbc.com.

Totusi, impozitele sunt mari si, in 2016, un doctor a dezvaluit ca a ramas cu 136.906 dolari dintr-un brut de 231.033 dolari.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.