Cateva sute de oameni au manifestat in zona Ateneului Roman, scandand ”Romania” si ”Europa”. Protestul, anuntat pe retelele de socializare, s-a desfasurat sub sloganul “Vrem Europa, nu dictatura!”, simultan cu ceremonia care marcheaza inceperea oficiala a presedintiei romane a Consiliului UE, de la Ateneul Roman, transmite News.ro.

”91% dintre romani sunt impotriva gratierii oricarui act de coruptie” si ”73% dintre romani spun ca sunt afectati de coruptie” sunt mesajele scrise pe pancarte.

Pe cladiri a fost proiectat mesajul ”noi vrem Uniunea Europeana, PSD vrea Rusia”.

Mai multe personalitati se afla la protestul de joi seara, de langa Ateneul Roman, intre care Dacian Ciolos, Dan Barna, Vlad Voiculescu, regizorul Stere Gulea si filosoful Mihai sora.

Manifestantii scandeaza lozinci pro Europa, dar isi manifesta nemultumirea si fata de Guvernul de la Bucuresti. Acestia poarta steagurile Romaniei si UE si afiseaza pancarte cu mesajele ”Suntem cu voi, Europa!, ”Romania, fara gratiere”.

Printre manifestanti s-a aflat si fostul premier Dacian Ciolos. El a criticat absenta presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, de la evenimentul care se desfasoara la Ateneul Roman, considerand-o o „lipsa de respect fata de romani”.

„Domnul Dragnea nu e imprastiat, e ascuns pe undeva. E o lipsa de respect fata de romani in primul rand, pentru ca din cate stiu eu din ultimele sondaje peste 70% dintre romani, 80% considera ca locul Romaniei este in Uniunea Europeana si apreciaza faptul ca Romania e in Uniunea Europeana, si macar din respect pentru romani, pentru ca acolo sunt o mare parte dintre alegatorii dansului sau alegatorii potentiali ai dansului, ar trebui sa fie aici, pentru ca asta nu are de-a face nimic cu parerea dansului despre Uniunea Europeana, ci are de-a face cu respectul pentru romanii care astazi isi asuma o responsabilitate mare in fata concetatenilor din Uniunea Europeana”, a declarat presei Ciolos.

La manifestatie sunt prezenti si fostul ministru Vlad Voiculescu si actrita Oana Pellea. Pana acum nu au fost inregistrate incidente. Jandarmii asigura ordinea in zona.

Liderul USR Dan Barna, fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, Stere Gulea si Mihai sora se afla printre sutele de protestatari prezenti la manifestarea de langa Ateneul Roman.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referindu-se la mitingul anuntat joi de patru organizatii civice, la Ateneul Roman, ca s-au luat toate masurile care se impun pentru pastrarea ordinii publice, iar ministerul pe care il conduce va colabora cu Serviciul de Protectie si Paza – institutia responsabila de masurile de securitate.

In contextul protestului de joi seara, Tudor Chirila a transmis un mesaj pe contul sau de Facebook.

„Daca n-as fi fost plecat, as fi fost in strada. Este incredibil cum s-a degradat societatea noastra in doar doi ani de zile (de la protestele impotriva adoptarii OUG 13)”, a scris, joi, Tudor Chirila pe reteaua de socializare Facebook.

De asemenea, filosoful Mihai sora si-a anuntat prezenta la protest.

„Dragi prieteni, ieri am fost intr-un magazin sa caut o haina potrivita pentru drumetiile mele bucurestene si – nimic nu e intamplator – am dat peste aceasta superba pereche de manusi: foc si para.

Ne vedem diseara. Nu uitati caciula, ghetele, fularul”, a scris, joi, Mihai sora pe contul sau de Facebook.