Profesorul doctor Pavel Chirila dezvaluie greselile grave de alimentatie care ne pot imbolnavi! "Nu hrani cancerul"

Medicul Pavel Chirila trage un semnal de alarma in cartea sa “Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”. Profesorul doctor atrage atentia ca factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana. In stomacul omului o parte din aceste saruri se transforma, in combinatie cu acidul clorhidric, intr-o substanta numita dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Daca dimetil-nitrozamina este administrata unui sobolan, in 14 zile declanseaza cu certitudine cancerul, efectuandu-se diverse experiente pe animalul bolnav. Iata cateva realitati adunate de la profesorul Pavel Chirila, care si-a consacrat cu adevarat existenta ajutorarii bolnavului de cancer. “Zilnic, aproximativ cinci pacienti cu cancer vin in cabinetul meu si imi cer terapii altele decat cele recomandate de oncolog. Eu ii intreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentatie. Si, invariabil, aproape 99% dintre acesti pacienti imi spun ca au fost sfatuiti sa manance orice, dar mai ales fripturi in sange, adica o alimentatie hipercalorica, desi aceasta favorizeaza cancerul’, spune profesorul Chirila. Or acest volum, pentru elaborarea caruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputati specialisti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzioneaza ca “bolnavul de cancer trebuie sa aiba o alimentatie saraca in proteine de origine animala’. Sute si mii de studii facute in lume au identificat alimentele cu potential oncogen care, daca sunt folosite in cantitati mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteina de origine animala poate favoriza aparitia cancerului. Mai ales atunci cand carnea mai este si de proasta calitate, cu hormoni, cu animalul hranit cu organisme modificate genetic, riscul creste. Nu mai vor­besc de categoria numita me­ze­luri, salamuri, care contin o substanta numita nitrozamina, dovedita a fi cancerigena. Aceasta este printre putinele substante oncogene cunoscute in lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de cateva decenii pentru cercetare. Daca dai aceasta substanta in doza mai mare unui animal de experiente astazi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat. Despre proteina de origine animala toate tratatele de oncologie serioase spun ca favorizeaza instalarea unui cancer. Aceeasi poveste este cu zaharul,” a explicat dr. Chirila. Alte realitati cumplite: Romania e pe primul loc in Europa la incidenta a trei tipuri de cancere: de plaman, de col uterin si de creier. Tot pe primul loc suntem si la mortalitatea prin cancer. In Romania sunt 480.000 de bolnavi de cancer, adica 1 la 40. La noi, perioada de la diagnosticare si pana la moartea bolnavului este cea mai scurta din Europa. Si, totusi, exista scapare. “Nu numai incidenta mare si mortalitatea prin cancer, ci si o treime din cancere pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viata echilibrat. Nu fumati! Fumatul este cancerigen prin mai multi factori: nicotina, aditivii chimici numiti sosuri in industria tutunului (in numar de peste 600 care definesc anumite branduri de tigari) care sunt arsi la 800 de grade celcius si ingerati in tigari dezvolta factorii cancerigeni si Poloniul radioactiv, pe care tutunul il absoarbe din sol. “Romania are incidenta cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate tarile europene. Este simplu de inteles, pentru ca si incidenta fumatului, la persoanele adulte din Romania este de 27%. Un sfert din populatia Romaniei fumeaza zilnic 2, trei euro. Cancerul de plamani este o boala care raspunde foarte greu la tratamentele oncologice si, singura masura eficienta cu adevarat si mult mai ieftina este sa evitam fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumatori. Diferenta de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucurestiul este cel mai poluat oras cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament” mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirila, precizand ca “toti factorii oncogeni care sunt prezentati in carte au o perfidie iesita din comun. Ei declanseaza cancerul dupa o perioada de 20-30 de ani de greseli. Asta se intampla si cu fumatul si si cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc”. Zaharul alb este al doilea factor oncogen ca frecventa in cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirila. „A aparut in 1833 ca un produs de izolare, de rafinare si impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru ca, mii si mii de ani, fiinta umana a consumat doar glucide complexe din natura. Adica singurele surse de glucide au fost mierea si fructele. Zaharul este un produs izolat si scos din contextul natural si din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se lupta foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat si, in organismul uman, zaharul creaza un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiana care este buna pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la randul ei, stimuleaza factor de crestere celulara, o substanta cancerigena ce induce mitoze. in al treilea rand, zaharul creste nivelul de estogeni in sangele femeii si o cantitate crescuta de estrogeni favorizeaza instalarea unui cancer in zona genitala la femei. Pe acelasi principiu ca si tigara, iti trebuie 20-30 de ani sa observi consecintele nefaste ale consumului de zahar alb. A doua mare catastofa alimentara, care contine intr-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca si consumul de zahar alb) este faina alba. Sarurile nitrice care se folosesc pentru stimularea cresterii plantelor, fructelor si semintelor, avand nucleul nitro, stimuleaza atat talia plantelor, cat si greutatea fructelor, a rodului si a semintelor. “Celula canceroasa asa se si defineste, ca o crestere anarhica a celulelor unui organ. La ora actuala, exista doua surse periculoase de saruri nitrice in alimentatia omului: cea din pamant (in Europa se toarna circa 300.000.000 de tone de azotat in pamant, care este in parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane si plimbat prin toata Europa si o parte ramane in sol) si cantitatea de circa 300 de mg de saruri nitrice pe care o gasim in kilogramul de mezeluri (60% este carne si restul sunt saruri nitrice). Dupa 10-20 de ani se atinge pragul in care un cancer se poate declansa. Azotatii, nitratii si nitritii, folositi ca stimulenti pentru plante, au efecte atat asupra plantelor, cat si a omului. La plante le-a scazut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apara de daunatori. Asa au aparut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente si raman in planta sau fruct si omul le consuma. E-urile si aditivii alimentari favorizeaza cancerul. Aceste substante sunt adaugate in hrana numai si numai din motive organoleptice, sa aiba o culoare mai frumoasa, sa aiba un gust mai bun. “Cert este ca, daca mergeti in magazinele din Romania si cumparati o bautura din aceea… asa neagra, dulce…o sa vedeti ca este conservata cu Benzoat de Sodiu. Daca mergeti in Viena, Paris, Berlin acelasi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanta care este pusa pe lista neaga in toata Europa si America. Trebuie sa ne dea de gandit de ce corpul romanesc poate sa consume benzoat de sodiu si cel american nu”, este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirila l-a dat la lansarea cartii. Pavel Chirila a atras atentia ca viteza cu care se inmulteste acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare si omul nu face decat sa accelereze si mai mult prin stilul de viata. in urma cu 40 de ani, incidenta cancerului era pe locul 10 in patologia generala.in prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, dupa bolile de inima si se prevede ca in zece ani va ajunge pe primul loc. “Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o lupta crancena la ora actuala pentru a introduce in toate tarile din lume organisme modificate genetic. A fost o disputa anul trecut in Europa, iar cultivarea pe pamant European nu este permisa. Doar in Romania vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pamant) si… spunem ca sunt pentru cercetare”, este in opinia profesorului un alt exemplu care ar trebui sa ne ingrijoreze. Abuzul de hormoni in tratamente si nu numai in tratamente creste riscul de cancer in sfera genitala a femeilor de doua ori si jumatate. Statisticile arata ca, in ultimii 20 de ani s-au consumat in lume peste 20,000 de tone de pilule contraceptive. si steriletul este o alta sursa oncogena, pentru ca elibereaza hormoni. Fertilizarea in vitro, este un alt mod in care in corp sunt introduse cantitati imense de hormoni pentru a se prinde sarcina. Parabenii din antiperspirante blocheaza transpiratia toxica care se intoarce in organism si favorizeaza instalarea unei tumori. RELAXATI-VA! Potrivit prof Paver Chirila, stresul poate determina aparitia cancerului, daca indeplineste patru conditii: “Conditia numarul 1 este sa fie un stres foarte mare in viata psihica a bolnavului. A doua conditie este sa fie un stres care il ia prin surprindere. A treia conditie este sa nu aiba pe cine sa se sprijine si, cea de-a patra conditie este sa realizeze ca nu are solutii sa iasa din acest stres. Daca se indeplinesc toate aceste conditii, exista riscul de a aparea un cancer in urmatoarele 12 luni”, a rezumat un factor oncogen care este prezentat pe larg si in cartea “Prevenirea cancerului”. Prof. dr. Pavel Chirila este doctor in stiinte medicale, profesor de Bioetica laica si crestina, medic primar medicina interna cu supraspecializare in fitoterapie si homeopatie. Este presedintele Asociatiei Romane a Medicilor Fitoterapeuti (ARMF), medic naturist si autor al mai multor lucrari in domeniu. Pe langa Centrul Medical Naturalia a reusit sa construiasca, cu sprijinul Comisiei Europene si al unor fundatii de caritate, asezamantul de tratare a bolnavilor de cancer si leucemie in faza terminala, Centrul de ingrijiri Paliative „Sfanta Irina”. “Este un flagel mondial si Romania are cei mai deteriorati indicatori de cancer dintre toate tarile Uniunii Europene: cea mai mare mortalitate prin cancer, iar la trei cancere detine locul 1 ca incidenta, ca frecventa (e vorba de cancerul pulmonar, de col uterin si cerebral). Ca sa fie situatia si mai trista, pe baza indicatorilor de sanatate publica pe care ii avem la indemana, putem spune ca poporul roman este cel mai bolnav din Europa. in plus fata de cancer, are cea mai mica speranta de viata, are cea mai mare mortalitate infantila, are de 10 ori mai multe cazuri decat media europeana, are cel mai grav spor negativ al populatiei, are cea mai mare incidenta a bolile infectioase si parazitare. Romania are si cel mai mare numar de copii cu cancer. Sunt circa 5000 de copii cu cancer inregistrati si un total de 450,000 sunt in registrele de evidenta a cancerului. Toate statisticile mondiale apreciaza ca circa o treime din bolnavii de cancer fac aceasta boala din cauza unui stil de viata si a unei alimentatii gresite. in stilul de viata, domeniul cel mai important il reprezenta alimentatia”, a mai spus Pavel Chirila, conform doctorulzilei
15 dec 15:27Cap Limpede
Loading...