Acasă Stirile zilei Procurorii cer cea mai grea pedeapsă pentru fraţii Becali: 20 de ani...

Procurorii cer cea mai grea pedeapsă pentru fraţii Becali: 20 de ani de închisoare! Giovani a turbat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel de-al 41-lea termen al „Dosarului Transferurilor”, în care sunt inculpaţi opt oameni din fotbalul românesc, s-a lăsat ieri cu un circ imens. Ioan Becali a ţipat la judecătoare, a proferat ameninţări, şi a cerut să-i fie puse cătuşele, conform Prosport.

Tribunalul Bucureşti a finalizat audierile din „Dosarul Transferurilor”, la trei ani şi patru luni de la începerea procesului în care George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea sunt acuzaţi de înşelăciune deosebit de gravă în cazul unor transferuri de jucători. Prejudiciul reţinut: 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Instanţa urmează să se pronunţe dacă îi va condamna sau nu pe inculpaţi.

Unii pot avea circumstanţe atenuante

La finele şedinţei, procurorul de caz a avut ultimul cuvânt şi a solicitat instanţei condamnări diferenţiate pentru cei opt. Pedeapsa maximă a fost cerută pentru Victor şi Ioan Becali, în timp ce pentru MM Stoica, Popescu, Neţoiu şi Pădureanu s-a mers către minimum. Dintre cele trei capete de acuzare reţinute pentru mai toţi inculpaţii, cel mai grav este „înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave” (articolul 251 Cod Penal, alineatul 5), care prevede o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare! Pentru celelalte acuze, evaziune şi spălare de bani, pedepsele sunt mai mici, dar în temeiul legii acestea se contopesc şi va fi executată cea mai mare dintre ele. „Procurorul poate să ceară ce consideră el. Judecătorul decide cuantumul condamnării, conform probelor de la dosar, dar e greu de crezut că se va da maximum, pentru că nu vorbim de crimă. Sunt tot felul de circumstanţe atenuante”, susţine o sursă din justiţie.

„Daţi-mi 20 de ani de închisoare!”

Supărat că şedinţa a început cu două ore întârziere şi că judecătoarea nu a consemnat exact declaraţia unui martor, Ioan Becali a făcut circ. „Chemaţi organele să-mi pună cătuşele, să mă lege, dar să ştiţi că o să daţi socoteală pentru ce aţi făcut azi. Să vă ferească Dumnezeu să conducă familia mea ţara asta!”, a urlat Becali. Acesta a sărit în boxa acuzaţilor şi a continuat să ţipe: „Gata, sunt aici! Ce mai vreţi? Gata, mă sacrific eu pentru toţi! Daţi-mi 20 de ani, doamnă! Mă sacrific eu pentru toţi”.