Chakra, in limba sanscrita inseamna roata,centru, canal prin care trece energia universala in corpul uman. Noi,oamenii, avem 7 astfel de centrii energetici, dispusi de-a lungul coloanei vertebrale,dupa cum arata imaginea de mai jos.

Acesti centrii au o functionare precisa, au functii clare,care asigura echilibrul si functionarea in conditii optime a intregului nostru organism. Daca se deregleaza, o chakra poate face ravagii in sanatatea noastra.

Prima chakra,denumita si centrul supravietuirii,are un rol extrem de important,ea reprezentand legatura cu pamantul,cu baza. Este reprezentata de culoarea rosu.

Prin localizarea la nivelul coccisului, ea constituie radacina si reprezinta partea instinctuala a omului.

Dintre instincte,cel mai important este cel al supravietuirii, apoi cel sexual.

Cu alte cuvinte, orice gand negativ cu privire la siguranta zilei de maine ( lipsa banilor, lipsa unui job, a unui domiciliu, a unui copil care sa ne fie aproape la batranete) ,ar putea declansa un dezechilibru al acestei chakre si ,mai departe,la boli ale organelor ce se afla in preajma ei.

Boala este definita ca dezechilibru energetic,deci trebuie sa fim atenti la fiecare gand al nostru cu privire la starea materiala si sa incercam sa cultivam cat mai mult pozitivitatea si speranta.

Dezechilibrul primei chakre se regleaza prin plimbari in natura,in liniste si intr-o stare de optimism si recunostinta. Daca se poate,la rasaritul Soarelui,cand se considera ca atmosfera este incarcata de multa energie pozitiva.

Sursa: Secretele