Acasă Stirile zilei Previziunile sumbre ale unui roman care coordoneaza achizitiile de echipamente sanitare: Varful...

Previziunile sumbre ale unui roman care coordoneaza achizitiile de echipamente sanitare: Varful epidemiei va incepe pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai! Cati romani vor muri de COVID-19

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bogdan Micu, membru al echipei care se ocupa de achiziţiile internaţionale de echipamente sanitare facute de Romania, prin UNIFARM, sustine, intr-o postare pe Facebook, ca potrivit calculelor sale, intre 25 si 30 aprilie, Romania va depasi 1000 de decese ale pacientilor cu COVID-19.

Varful crizei va incepe in perioada 7-9 aprilie si ar putea dura pana la jumatatea lunii mai. Perioada critica, in care cei mai multi oameni vor fi in spitale, se va inregistra intre 17 si 25 aprilie, cu peste 8.500 de persoane spitalizate sau aflate in carantina, dar cu simptome grave.

In aceasta perioada de varf, el estimeaza un numar de 35-40 de decese in fiecare zi.

Potrivit acelorasi estimari, la inceputul lunii iulie epidemia va fi invinsa, iar bilantul ar putea depasi 2600 de decese in Romania.

Bogdan Micu precizeaza ca are nevoie de aceasta predictie pentru a evalua cantitatea de echipemante de care este nevoie in Romania.

Acesta a explicat ceea ce prezinta el este o versiune a unei situatii mai optimiste decat cele din Italia si Spania, la care a ajuns dupa ce a luat in calcul cateva particularitati ale tarii noastre. Astfel, Micu a pornit de la ideea ca, in Romania, 2 din 3 oameni respecta masurile de distantare sociala care au fost luate mai devreme decat in alte tari. De asemenea, acesta a estimat ca 2000 de romani erau contaminati in momentul in care s-au intors in tara si a ales 8 martie drept „ziua zero”.

„In general, daca ma iau dupa Italia si extrapolez la Romania cifrele tind sa se dubleze. Deci daca vreti scenariu pesimist inmultiti cu doi cifrele de mai sus. Mai rau de atata e foarte improbabil sa fie. Dar, durata ramane aceeasi. Doar parabola e mai inalta”, a mai scris acesta pe Facebook, precizand ca a prezentat acest model premierului Ludovic Orban si ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos