Parlamentul European a votat pentru eliminarea trecerii la ora de vara si ora de iarna. Este un obicei ce va fi uitat, intrucat Parlamentul European a votat, miercuri, in favoarea introducerii aceluiasi timp pe tot parcursului anului.

Urmeaza ca membrii Consiliului European sa evalueze in detaliu directiva privind ora de vara si cea de iarna si, daca este cazul, sa propuna revizuirea ei. Parlamentarii europeni au spus ca vor ruga Comisiunea Europeana, care in trecut s-a opus acestei schimbari, sa implementeze decizia, relateaza realitatea.net.

”Sunt foarte incantat ca dupa ani de discutii la nivelul comisiilor in Parlamentul European a fost dezbatuta aceasta rezolutie si votata astazi in plen”, a spus Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda.

Trecerea la ora de vara are loc la sfasitul lunii martie, iar schimbarea orei de vara se petrece la sfarsitul lunii octombrie. Mai multe studii au incercat sa traga o concluzie clara despre efectele schimbarilor, dar indica ca pot afecta sanatatea oamenilor.

in fiecare an, ora se schimba de doua ori, in preajma echinoctiilor de primavara si de toamna. in aceste date, ziua este egala cu noaptea, schimbarea de la ora de iarna la ora de vara si invers, se face mereu intr-o noapte de sambata catre duminica.

Astfel, organismul are o zi la dispozitie pentru a se adapta la noul program pentru saptamana care urmeaza. Cu toate acestea, specialistii spun ca avem nevoie de aproximativ o saptamana pentru a ne adapta.

Anul acesta vom trece la ora de vara in ultimul weekend al primei luni de primavara, si anume pe data de 25 martie 2018. Astfel, in aceasta zi vom da ceasurile cu o ora inainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.