Injectarea unor cantitati infime de agenti de stimulare a sistemului imunitar direct in tumori solide la soareci poate elimina orice urma de cancer, inclusiv metastaze netratate, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la scoala de Medicina a Universitatii Stanford, SUA.

Metoda functioneaza pentru multe tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan.

Cercetatorii considera ca aplicarea locala a unor cantitati minuscule de agenti ar putea deveni o terapie rapida si ieftina pentru cancer fara efectele secundare produse de stimularea imunitatii in intreg corpul.

„Cand folosim acesti doi agenti impreuna, putem observa eliminarea tumorilor din intreg corpul”, a declarat Ronald Levy, doctor in oncologie.

„Aceasta abordare trece peste procesul de identificare a unor tinte de imunitate specifice tumorilor si nu este necesara activarea completa a sistemului imunitar sau modificarea celulelor imunitare ale unui pacient”, a adaugat Levy.

Unul dintre agenti este deja aprobat pentru a fi folosit pe oameni iar celalalt a fost deja testat pentru folosirea pe oameni in cadrul unor experimente clinice.

in ianuarie a fost lansat un experiment clinic pentru testa efectele acestui tratament pentru pacientii cu limfoma.

Sursa:News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.