Acasă Stirile zilei Justitia Povestea din spatele scandalului de la hipermarket provocat de masurarea temperaturii! „Incidentul...

Povestea din spatele scandalului de la hipermarket provocat de masurarea temperaturii! „Incidentul a fost regizat, scandalagiii aveau microfoane”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultimele zile s-au intensificat discutiile pe retelele de socializare despre legalitatea termoscanarii la intrarea in magazine. Cel mai recent caz care a izbucnit este cel de la un hypermarket, unde trei cetateni au fost dusi la sectie dupa ce au devenit recalcitranti. Kaufland anunta ca incidentul petrecut marti in fata unui magazin propriu a fost regizat. Filmarea a fost facuta de un regizor profesionist, iar scandalagiii purtau microfoane.

„Incidentul a avut loc acum doua zile si a fost regizat, cu scopul de a crea senzational, cele doua persoane purtand microfon si fiind insotite de un cameraman profesionist.

Va confirmam ca agentii de paza au respectat procedurile, ce includ contactarea autoritatilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate si nerespectare a legii.

Indemnam clientii sa respecte masurile de protectie la cumparaturi, sa isi pastreze calmul si sa puna sanatatea lor si a celorlalti pe primul loc.

Facem toate eforturile pentru a preveni raspandirea virusului si suntem in permanent contact cu autoritatile”, anunta Kaufland.

Filmarea a fost realizata de George Adamescu, care afirma ca este regizor. El a postat imaginile pe contul sau de You Tube. Judecatorul Cristi Danilet a declarat ca din punct de vedere legal nu este nici o problema cu luarea temperaturii oamenilor atunci cand intra la locul de munca, institutii sau supermarketuri.

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal in derulare, intr-un centru comercial din sectorul 5. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 24 Politie, care au identificat trei persoane, doi barbati si o femeie, care se manifestau violent, pe motiv ca nu li s-ar fi permis accesul in magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, a transmis, joi, Politia Capitalei.

Sursa citata a precizat ca, la momentul in care politistii le-au solicitat sa se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante si au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate si conduse la sediul subunitatii de politie.

”Persoanele au fost sanctionate contraventional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal si impiedicarea interventiei politistilor in indeplinirea obligatiilor de serviciu”, a mai transmis Politia Capitalei.