Politistii rutieri vor desfasura in perioada 29-31 august o serie de actiuni in vederea depistarii si sanctionarii abaterilor de la normele legale cu privire la circulatia pe drumurile publice, se arata intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), potrivit agerpres.ro.

„In perioada 29 – 31 august, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere din IGPR, politistii de la rutiera, impreuna cu cei de la ordine publica, vor actiona in trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate in sistem cascada. (…) Politistii rutieri, impreuna cu cei de ordine publica, actioneaza la nivel national (…) pentru depistarea si sanctionarea abaterilor rutiere, in special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteza. De asemenea, politistii prezenti in trafic actioneaza pentru asigurarea fluentei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens”, precizeaza IGPR.

Conform sursei citate, printre principalele cauze de producere a accidentelor grave se regaseste in continuare nerespectarea regimului legal de viteza, prin cele doua forme de manifestare, respectiv viteza excesiva ori neadaptarea acesteia la conditiile de drum.

In perioada 23-25 august, politistii au aplicat participantilor la trafic peste 25.800 de sanctiuni contraventionale, dintre care 16.300 pentru depasirea vitezei legale de deplasare, respectiv nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002. Totodata, IGPR precizeaza ca in perioada mentionata au fost retinute 1.017 permise de conducere, dintre care 434 pentru viteza, 189 pentru depasire neregulamentara si 163 pentru consum de alcool, fiind retrase si 345 de certificate de inmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.