Planul strategic al lui Putin in Europa

Scopul strategic al Moscovei il constituie integrarea regiunilor post-sovietice, iar cei care se opun nu pot fi considerati parteneri, a afirmat un inalt oficial rus in cadrul Forumului Economic International, ce-si desfasoara lucrarile la Sankt Petersburg. "Acesta este scopul nostru strategic", a subliniat prim-vicepremierul rus Igor Suvalov adresandu-se participantilor la aceasta actiune, de la care, pe fondul sanctiunilor occidentale, lipsesc foarte multi reprezenanti ai mediului de afaceri international.

"Se impune formularea unei pozitii fata de cei care sunt impotriva scopului nostru; ei nu sunt prietenii nostri, nici partenerii nostri. Sunt oameni care incearca sa distruga bazele puterii noastre economice", a areciat Suvalov in cadrul reuniunii economice, care se va incheia sambata, 24 mai.

In alta ordine de idei, oficialul rus a anuntat ca societatile de constructii din China sunt extrem de interesate de piata rusa. "Am fost in China, am vizitat mai multe apartamente, construite prin programe guvernamentale. Chinezii au venit cu o propunere, ne-au rugat sa-i lasam pe piata rusa. Dati-ne 25 milioane de metri cubi din programul Locuinte pentru familii", a povestiti Suvalov.  
23 mai 14:35Cap Limpede