Acasă Sanatate Planta sfanta folosita de faraoni! De ce este considerata Salvia darul lui...

Planta sfanta folosita de faraoni! De ce este considerata Salvia darul lui Dumnezeu pentru oameni?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Salvia (salvia officinalis), vine din cuvantul „salvare” care inseamna a salva sau a vindeca si este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Aceasta planta se folosea ca ingredient principal in mixurile de imbalsamare din mormintele faraonilor.

Fizicianul grec Dioscorides o folosea pentru a vindeca sangerarile, febra, piatra la rinichi si menstruatia neregulata. Pe vremea lui Charles cel Mare, salvia era plantata in toate gradinile si era considerata planta medicinala. Ea era folosita pentru a trata aproape toate bolile si a primit statusul de planta sacra.

Desi este folosita mai mult ca si condiment, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca aceasta minunata planta este si un excelent medicament, avand calitati terapeutice extraordinare.

Salvia contine ingrediente active precum uleiuri esentiale (salviol, pinen, cineol, borneol, camfor), tanine, substante amare, proteine, amidon, oxalat de calciu, saruri de acid fosforic, sare de potasiu, saruri de calciu si cativa compusi neidentificati, scrie BZI.

Preparate pe baza de salvie
1. Ceaiul de salvie
Are numeroase beneficii asupra sistemului nervos, digestiv si a sanatatii pielii si a parului. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca si gargara pentru tratarea abceselor dentare, a aftelor, a amigdalelor umflate, a durerilor in gat si a stomatitelor. De asemenea, este excelent pentru albirea danturii si a respiratiei proaspete.

Mai mult decat atat, ceaiul de salvie intareste inima, nervii, regleaza circulatia sangelui, previne si trateaza diabetul, trateaza dismenoreea, disconfortul creat de menopauza si tulburarile asociate acesteia.

De asemenea, va puteti clati pe fata cu ceai de salvie daca aveti acnee si ten seboreic. Se poate aplica infuzia sub forma de comprese. Din punct de vedere psihic, ceaiul de salvie trateaza palpitatiile, surmenajul psihic, stresul, astenia, oboseala, ametelile, de asemenea din punct de vedere digestiv ceaiul de salvie stimuleaza secretia bilei, trateaza digestia lenta, balonarea, gazele intestinale, crampele, arsurile gastrice.

Ceaiul de salvie ajuta la slabit si la eliminarea celulitei, si usureaza digestia. Se beau doua cani de ceai pe zi.

Se prepara astfel: o lingurita de frunze de salvie uscate la o ceasca de apa clocotita, ce se lasa la infuzat vreme de 10 minute.

Decoctul de salvie se prepara dintr-un pumn de frunze ce se fierb 10 minute intr-un litru de apa si acesta poate fi folosit ca si metoda de tratare a aftelor, gingivitelor, stomatitelor, abceselor dentare, daca se fac spalaturi.

2. Pulberea de salvie