Acasă Sanatate Efectele consumului de Tapioca pentru organismul uman!

Efectele consumului de Tapioca pentru organismul uman!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O planta miraculoasa care provine din America de Sud este Manihot esculenta, dar este mult mai cunoscuta sub numele de manioc, cassava si tapioca are efecte uimitoare asupra organismului.

Frunzele sunt bogate in proteine, lizina si betacaroten, in timp ce radacina este o sursa bogata de calciu si vitamina C. Consumul regulat al acestei plante poate duce la consolidarea oaselor si le va imbunatati rezistenta.

Mai mult, cercetatorii au descoperit ca planta de manioc sau Cassava poate fi un remediu pentru infertilitate, dureri de cap severe si artrita.

Beneficiile maniocului

Potrivit Lankacnews.com, aceasta planta poate avea efect extrem de puternic impotriva tumorilor maligne localiate in vezica urinara, prostata si colon.

Tapioca, un extract de amidon derivat din planta cassava poate preveni diabetul zaharat, asigura protectie impotriva malformatiilor congenitale, creste circulatia si numarul de celule rosii din sange, mentine echilibrul fluidelor in organism, reduce colesterolul, protejeaza oasele, imbunatateste digestia, previne boala Alzheimer, protejeaza sanatatea inimii, scrie bzi.

Medic vindecat de cancer dupa ce a facut o cura de manioc

Dr. Cynthia Jayasuriya, un medic ORL-ist din Sri Lanka a fost diagnosticata in 2002 cu carcinom de ureter stang. A trecut printr-o interventie chirurgicala in urma careia i-au fost eliminate ureterul si rinichiu stang si o mica parte din vezica urinara. Dupa operatie a facut si radioterapie si timp de 7 ani, lucrurile pareau ca se indreapta in directia buna.

In 2009, cancerul a recidivat, medicul afland ca are o tumora la vezica urinara. A trecut printr-o noua interventie chirurgicala si i s-a spus ca in cazul ei nu exista nimic ce ar putea preveni reaparitia tumorilor si ca tot ce se poate face este eliminarea acestora pe cale chirurgicala, ori de cate ori apar.

Medicul nu a abandonat cautarile si a decis sa incerce un tratament alternativ. De pe WorldWithoutCancer.org a aflat ca maniocul este o sursa bogata de vitamina B17 si a decis sa inceapa o cura. Timp de o luna a mancat aproximativ 100 de grame de manioc, de trei ori pe zi. Fiert dimineata si gatit sub forma de curry la pranz si cina.

Cura aleasa a dat rezultate. A observat ca nu mai urineaza cu sange si se simte mai bine. Mai mult, cistoscopia a aratat ca nu mai exista nicio urma de celula maligna.

Si-a pastrat acest obicei, iar de atunci, tumora nu a mai recidivat. Mai mult, ea consiliaza si alti pacienti cu cancer care vor sa foloseasca acest tratament naturist.

Intrucat contine glicozide cianogenice – substante toxice, planta trebuie preparata corect inainte de consum. Pentru a dezintoxica maniocul, tuberculii trebuie curatati si dati pe un fel de razatoare tubulare, numite tipitis, facute din fibre vegetale lemnoase.

Fiecare tub are in partea inferioara o greutate care comprima pulpa si scoate sucul otravitor. Pulpa poate fi apoi spalata si prajita. Ceea ce rezulta este o faina cu granule mari, cunoscuta ca faina de mandioca. Sucul extras, fiert bine ca sa elimine otrava, este folosit ca baza pentru sosuri.