Cel mai cunoscut si popular parinte, Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, a afirmat recent ca, dupa mai bine de 20 de ani, multi cred ca sunt mai destepti, mai credinciosi, mai educati, decat ceilalti.

„Exista trei domenii in care nu ne facem niciodata concurenta: in credinta, in educatie si in sanatate. Nu am inteles asta in ultimii 20 de ani. Credem ca suntem unii mai destepti decat altii, unii mai credinciosi decat altii, unii mai educati si unii mai sanatosi decat altii, pana cand ne doboara boala”, a declarat Constantin Necula.

Preotul Necula a fost prezent recent in saloanele unui spital privat din Sibiu, care are inclusiv sectii pediatrice, prilej cu care a spus ca parintii ar trebui sa isi rasfete copiii, nu doar sa-i educe, potrivit Agerpres.

„Pentru mine, este onorant sa vad ca niste oameni s-au pus la dispozitia copiilor romani. stiu peste hotare foarte multi medici care se pun la dispozitia copiilor spanioli, francezi, englezi, semn ca un copil, in sine, este universal. El are dreptul sa fie asistat, vindecat, protejat, acoperit cu dragoste. Cred ca este vremea sa ne rasfatam copiii. Ajunge cat i-am educat, cat i-am stresat cu examenele, noi insine ca sa ajungem la performante, suntem oameni stresati cu examenele”, a spus Constantin Necula.