Politicienii penali aflati in spatele guvernului Dancila i-au dat ordin ministrului Justitiei, Tudorel Toader sa mearga personal la Curtea Constitutionala cand se va dezbate sesizarea privind existenta unui conflict Guvern – Presedinte ca urmare a respingerii cererii de revocare a sefei DNA Laura Coruta Kovesi.

Toader o tine pe a lui si insista ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia, aceasta fiind si ratiunea sesizarii, dar a evitat sa raspunda daca apreciaza ca necesara suspendarea acestuia, precizand ca niciodata deciziile CCR in astfel de cazuri nu au avut drept consecinta sanctionarea partii care a generat conflictul.

“Pentru solutionarea conflictului, da, voi merge personal. Am vorbit cu doamna premier si m-a solicitat ca eu sa sustin cele stabilite in sesizare”, a anuntat Toader, citat de news.ro. Intrebat care va fi argumentul forte pe care il va invoca, el a raspuns: “Neconstitutionalitatea, comportamentul si crearea unui blocaj institutional intre presedintele Romaniei, pe de o parte, ministrul Justitiei, parte a Guvernului in acelasi timp”.

Solcitat sa precizeze daca in opinia sa seful statului a incalcat Constitutia si este pasibil de suspendare, el a spus ca presedintele a incalcat Constitutia, acesta fiind si motivul sesizarii Curtii, dar niciodata deciziile Curtii Constitutionale in astfel de cazuri nu au dus la sanctionarea partii care a generat conflictul.

„Partea care sesizeaza CCR un conflict juridic de natura constitutionala evident ca are convingerea incalcarii exigentelor constitutionale de catre partea pe care o reclama. Noi venim cu argumente, Curtea va decide. Sunt 15 ani de cand exista competenta Curtii de a solutiona astfel de conflicte si multe dintre ele au fost constatate, dar nu au dus la sanctionarea partii care a generat conflictul. Sa nu ma intrebati atunci de ce am solicitat, printre cele 20 de motive in cazul doamnei Kovesi incalcarea Constitutiei faptul ca a provocat cele trei conflicte, din care a doua pronuntata de Curte, iar in unul, Curtea a aratat care e conduita de urmat de catre DNA, pentru ca acolo este vorba despre o incalcare repetitiva a Constitutiei. A fost vorba de trei conflicte, intr-un termen foarte scurt, ceea ce inseamna ca avem o alta premisa, o alta ipoteza prin raportarea autoritatilor la Constitutie”, a explicat ministrul.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, in 23 aprilie, ca premierul Viorica Dancila a semnat in fata sa sesizarea catre Curtea Constitutionala privind refuzul presedintelui Klaus Iohannis de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, iar documentul va ajunge la CCR.

sursa: aktual24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.