Numele lui Gabriel Vlase, nominalizat de presedintele Klaus Iohannis la sefia SIE, a aparut in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in rechizitoriul intocmit de DNA. In acest rechizitoriu, citat de Agerpres, procurorii DNA sustineau:

″in legatura cu retrocedarea terenului de 43.000 hectare, in principal au functionat doua grupari, din cea de-a doua facand parte si Viorel Hrebenciuc. De fapt, a doua grupare nu a facut decat sa inlocuiasca membrii ineficienti din prima grupare (…)

Primul interesat de terenuri este Constantin Bengescu, care l-a contactat pe Ioan Adam in vederea aranjarii unei intalniri in anul 2012 cu Paltin Sturdza. Bengescu le-a spus celor doi ca are relatii la minister si ca poate rezolva. La una din intalniri a participat si deputatul Gabriel Vlase, care le-a dat garantii ca ii va ajuta cu punerea in posesie. Gabriel Vlase urma sa primeasca o suma printr-o firma de topometrie.”

Cum se prezinta Gabriel Vlase pe propriul site

Gabriel Vlase spune pe propriul website ca ”a parcus un MBA”, ca a fost cursant al Colegiului National de Aparare si la Colegiul Superior de Securitate Nationala si ca ”in 2010 a obtinut titlul stiintific de Doctor”.

”Gabriel Vlase face parte din generatia noua de politicieni pentru care exercitiul legislativ, din spatiul guvernarii, sau al administratiei statului se intemeiaza pe studii, calificari si specializari.

Este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Inginerie, a urmat studii de drept, a parcurs un MBA la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a fost cursant al Colegiului National de Aparare si la Colegiul Superior de Securitate Nationala iar in 2010 a obtinut titlul stiintific de Doctor in domeniul stiintelor militare si informatii in cadrul Academiei Nationale de Informatii.

in cei aproape 20 ani de activitate politica a demonstrat ca faptele sunt mult mai importante decat vorbele, iar activitatea sa a reflectat cu brio acest lucru.

in anul 2000 a fost ales Consilier local in Consiliul local al Municipiului Bacau, urmand ca in 2001 sa fie cel mai tanar Subprefect in cadrul Prefecturii Judetului Bacau. in perioada 2003-2010 a ocupat functia de Presedinte executiv al Organizatiei judetene Bacau, timp in care a ocupat functiile de sef al Cancelariei departamentelor de specialitate ale PSD, Membru in Consiliul National PSD.

Membru al Camerei deputatilor din Parlamentul Romaniei din anul 2004, in decursul celor doua mandate a ocupat diferite functii: membru al Adunarii Parlamentare NATO, a participat la o serie de misiuni in calitate de observator OSCE, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala , 2004 Vicepresedinte – Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE , 2008 Presedinte – Comisia Speciala a Camerei Deputaiilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE.

in cel de-al III-lea mandat din 2012 ocupa functia de sef al Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO, Presedinte a Comisiei pentru Statut, Presedinte – Grupul parlamentar de prietenie cu statul Israel, Secretar – Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.”

Vlase se afla acum la al 4-lea mandat de parlamentar.

Gabriel Vlase nu are casa, masina sau bani

Conform ultimei declaratii de avere, care a fost depusa in iunie 2017, Gabriel Vlase nu are pe numele sau nicio casa, niciun autoturism si nici macar bani.

Singura avere o reprezinta niste bijuterii in valoare de 25.000 de euro.

De asemenea, el a vandut pana in 2016 doua case si un apartament si are plasamente la doua firme de tip SRL.

Gabriel Vlase are si datorii: doua credite in valoare de 85.491 lei si 55.000 de euro de la BRD, dar si doua sume de 50.000 de lei si 55.000 de euro, a caror surse nu sunt specificate.

La capitolul venituri, el a trecut ce a incasat de la Camera Deputatilor – 162.801 lei, precum si salariul sotiei, care este sef serviciu la Complexul Muzeal de stiinte ale Naturii ”Ion Borcea” din Bacau – 22.182 lei.

Klaus Iohannis l-a propus pentru sefia SIE pe Petru-Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor si deputat PSD.

Propunerea a fost inaintata oficial Parlamentului Romaniei, potrivit unui comunicat de presa.

Sursa: Protv