Patriarhul Kirill, catre rusi: Utilizarea smartphone-lui prevesteste venirea Anticristului!

Dependenta oamenilor de smartphone si, in general, de tehnologia moderna ar putea duce la venirea Anticristului, a avertizat patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit BBC News. Afirmatia a starnit un val de glume si scepticism in randul utilizatorilor de retele sociale din Rusia, in timp ce altii au raspuns chiar prin critici la adresa bisericii pe care au acuzat-o ca slujeste actualul regim politic.

Intr-o interventie la televiziunea de stat, Patriarhul Kirill a spus ca utilizatorii de smartphone ar trebui sa fie atenti atunci cand folosesc astfel de dispozitive pentru ca ele reprezinta un mijloc de a obtine ”controlul global asupra umanitatii”.

”Anticristul este persoana care va ajunge la conducerea spatiului virtual al internetului controland astfel intreaga umanitate”, a spus Kirill. ”De cate ori iti folosesti telefonul sau alte gadget-uri, fie ca iti place sau nu, fie ca iti activezi locatia sau nu, cineva poate afla unde esti, care sunt interesele tale si de ce anume te temi”, a mai comentat el.

”Daca nu azi, poate maine, tehnologia nu va oferi doar acces la informatie, dar va permite si utilizarea acestei informatii. Va puteti imagina cata putere se va concentra in mainile celor care vor detine atata informatie despre ceea ce se intampla in lume? Un astfel de control, dintr-o singura sursa, prevesteste venirea Anticristului”.

Reactiile pe retelele sociale nu au intarziat sa apara. ”Biserica nu este impotriva stiintei si a progresului tehnologic, dar este ingrijorata de libertatea individului. Da, sigur”, a glumit un utilizator rus, pe twitter.

”Zambeste. Anticristul urmeaza sa isi faca aparitia in zbor”, a mai scris altul, pe twitter, insotind postarea de imaginea Patriarhului care isi face un selfie impreuna cu alti clerici.

Patriarhul Kirill este un apropiat al presedintelui Vladimir Putin, cel care a impus un regim restrictiv in ceea ce priveste libertatea utilizatorilor de retele sociale.

”Interzic utilizarea retelelor internationale in Rusia ca sa ne fereasca de venirea Anticristului”, a conchis un alt internaut, conform Hotnews.ro.

8 ian 23:52Cap Limpede