Ni se intampla de multe ori sa gresim si sa devenim uraciosi cu noi insine. Ba acceptam ca am gresit, ba nu mai vrem sa recunoastem. Ba suntem suparati pe ceea ce am facut, ba consideram ca am luat decizia corecta.

Daca nu ne vom impaca si nu ne vom accepta pe noi insine, avem toate sansele sa ducem o viata plina de suparari si de neiertare.

Ce spune Parintele Cleopa Ilie despre toate astea:

– Spune Sfantul Isaac Sirul: „impaca-te, omule, cu sine-ti, si ai impacat cerul cu pamantul!”. Sunt patru principii sau cai de a ne impaca cu noi, adica de a dobandi pacea inimii si a sufletului, si anume:

a) Sa te multumesti in viata cu foarte putine dintre cele necesare vietii;

b) Sa alegi locul cel mai de jos si sa fii sub ascultare;

c) Sileste-te sa faci mai mult voia altuia decat a ta;

d) Roaga-te lui Dumnezeu sa se faca intotdeauna voia Sa intru tine, adica sa ne lasam in viata intru toate in voia lui Dumnezeu si tot ce ni se intampla sa credem ca sunt dupa voia Lui.

De vom face aceasta, vom avea multa pace in suflet si mare nadejde de mantuire.

Sa ne ostenim ca sa nu pierdem pacea inimii, ca daca se tulbura inima omului, se tulbura toate puterile sufletesti din om, caci inima este centrul vietii noastre firesti, adica pamantesti, si a celei duhovnicesti. Cand avem pe Hristos in inima noastra, am impacat cerul cu pamantul, caci Hristos este „Domnul pacii”. Sa cugetam la cuvintele Sfantului martir Papia, care fiind aruncat in foc pentru ca nu voia sa se lepede de credinta in Dumnezeu, zicea: „Mai tare arde inima mea pentru Hristos, decat arde focul acesta trupul meu”.

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.