Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmarit de peste 400.000 de oameni, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Intr-una dintre aceste predici, parintele a vorbit despre spovedit:

„Cand te duci la spovedit, la trup sa-i dai post, rugaciune si metanii! si sa-l tarai la biserica cu lantul chiar daca el vrea la crasma si la pacat. Tu sa-i spui asa:

„Porcule, stai aici, ca ma tragi la rele! Asculta glasul constiintei si a lui Dumnezeu, iar sufletului sa spui asa: „Iar tu, stai cu nasul in ceaslov sa te inviu putin, putina Terapie Intensiva sa cunosti Calea spre Cer! De ce? Pentru ca sufletele se salbaticesc! si la spovedanie spui asa:

„- Da Doamne, mi-a placut senzualitatea, mi-a placut sexualitatea, si mi-a placut sa beau… am simtit pasiune cand le-am facut pe toate si le-am facut cu sete!!!”

si cand am furat de la serviciu am zis: „Doamne ajuta, sa nu ma prinda cineva!” iti dai seama ca omul are o justificare la toate? iti dai seama ca el are rugaciune si pentru cand face rau?”, a spus parintele Calistrat.