Partidul Social Democrat nu da semne deloc ca are vrea sa schimbe ceva in Romania dupa 30 de ani de la Revolutie, ba chiar mai mult toate indiciile ne duc catre fostul regim totalitar dinainte de 1989. Iata inca o mostra de orientare comunista a PSD-ului care l-a nominalizat pe Cazimir Ionescu pentru Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Cazimir Ionescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Militar – (n.r. nu de parchetul condus de Codruta Kovesi) – in iunie 2017 pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Mineriadei din 1990, scrie g4media.ro.

Cazimir Ionescu face parte si acum din Colegiul CNSAS, dar mandatul sau a expirat.

Cazimir Ionescu a fost trimis in judecata pentru faptele savarsite in calitate de vicepresedinte al primului parlament post-revolutionar (Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala – CPUN). La Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit impuscati 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost batute sau torturate.

Procurorii militari sustin ca, in zilele de 11 si 12 iunie 1990, autoritatile statului au hotarat sa declanseze un atac violent impotriva manifestantilor aflati in Piata Universitatii din Bucuresti, care militau in principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara si isi exprimau, in mod pasnic, opiniile politice in contradictie cu cele ale majoritatii care forma puterea politica la acel moment.

In acest atac au fost implicate, in mod nelegal, forte ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii, potrivit Agerpres.

In dosarul Mineriadei au mai fost trimisi in judecata Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Adrian Sarbu, Miron Cozma.

Noul Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii urmeaza sa fie validat miercuri, prin vot, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, scrie Agerpres. Pentru aceste functii au fost trimise catre Birourile permanente reunite mai multe propuneri. Presedintia a propus-o pe Alexandra Toader, iar Guvernul l-a propus pe Constantin Buchet. PSD i-a propus pe Valentin Blanariu, Mihai Cioflanca, Catalin Boris Precul, Cazimir Ionescu, Nicolae Vuvrea; USR – pe Germina Nagat, UDMR – pe Ladislau Antoniu Csendes, ALDE – pe Marius Oprea, PMP – pe Florian Bichir.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.