Parada militara nationala din 1 decembrie 2012, va fi organizata cu bani alocati din Fondul de rezerva bugetara, in vederea asigurarii participarii Ministerului Apararii Nationale, cu tehnica si efective.

Decizia a fost luata in sedinta de marti a Executivului.

La inceputul lunii octombrie, Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca in ceea ce priveste organizarea Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 Decembrie, sa nu se ”zburde” cu cheltuielile.

„Decizia nu imi apartine mie, dar eu, avand in vedere realitatile actuale ale bugetului, daca cineva ma va intreba, eu as descuraja orice fel de cheltuiala in plus, cu angajarea unor echipamente care costa mult”, a spus oficialul.

El a afirmat ca paradele „costa in jur de un milion de euro”. Intrebat cat este dispus MApN sa cheltuiasca anul acesta pentru parada de 1 Decembrie, ministrul Apararii a spus:

„Eu nu as da niciun leu. Mandria nationala ne-o reperam printr-un buget adecvat, daca vrem sa dam relevanta acestei structuri de forta a statului pe care s-a structurat practic identitatea nationala. Daca vrem sa avem o institutie bugetata este bine sa facem economii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.