Papa Francisc va folosi in Romania un papamobil romanesc!

La sosirea sa in Romania, vineri, 31 mai 2019, papa Francisc va fi intampinat la aeroportul Bucuresti – Otopeni de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis: au anuntat zilele trecute surse din Administratia Prezidentiala preluate de Agerpres. Sosirea pontifului este programata la ora 12.00. Acelasi gest de politete va fi facut de presedintele Iohannis si la plecarea Sfantului Parinte din tara noastra, ceremonia oficiala fiind programata pe aeroportul international din Sibiu duminica, 2 iunie a.c., la ora 17.30 de minute.

Calatoria apostolica a papei Francisc in Romania este abordata de protocolul oficial drept ”vizita de stat” si, potrivit comunicatului de presa al Presedintiei, ”se desfasoara la invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, care a adresat aceasta invitatie prima data in luna mai 2015, cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Romania si Sfantul Scaun, si a reinnoit-o prin scrisoarea transmisa Sanctitatii Sale in luna martie 2017”.

Potrivit primarului Mihai Chirica, preluat de Agerpres, ”in timpul vizitei sale la Iasi, Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat in Romania.

"Tot ceea ce ne dorim”, a afirmat edilul iesean la conferinta de presa organizata de Episcopia Romano-Catolica Iasi, ”e sa transmitem mesajul ca Iasul si Romania sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvaluire, papamobilul va fi romanesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucreaza la cele doua papamobile cu ajutorul carora Papa Francisc va vizita Romania", a spus Mihai Chirica la intalnirea cu presa.

Potrivit primarului, pentru pelerinii care vor veni pe 1 iunie la Iasi pentru a-l intalni pe Papa Francisc vor fi puse la dispozitie 150 de autobuze de la Compania de Transport Public, care vor circula pe un traseu special. in acelasi timp, pentru a asigura ordinea, municipalitatea din vechea capitala moldava ”va amplasa in zona centrala cinci kilometri de gard de protectie”. "Fiecare parohie va avea un cod de culoare si va sti unde trebuie sa ajunga. Vom incerca sa tinem controlul celor care vor fi acolo. (…) Toate fortele de ordine si de paza vor participa la eveniment. Estimam ca vor fi aproape cinci kilometri de gard de protectie. Nu s-a mai intamplat vreodata asa ceva”, a mai spus Chirica, subliniind ca ”este o vizita importanta si trebuie luate toate masurile de siguranta".

Sursa: vaticannews.va

27 mar 18:50Cap Limpede