Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, critica atat greselile gramaticale ale ministrului Educatiei, Valentin Popa, cat si declaratiile acestuia privind plagiatul.

Noul ministru al Educatiei a afirmat la audierile din comisiile parlamentare ca au existat progrese in invatamant si ca e pacat sa scoatem in evidenta „elemente nu atat de importante, cum ar fi plagiatele”. De asemenea, Valentin Popa sustine ca termenul „pamblica” folosit de el in spatiul public este un regionalism din Moldova.

„Pamblica o mai putem trece cu vederea. Partea proasta este ca exprimarea noului ministru este troglodita intr-un mod continuat, nu sunt niste greseli izolate, datorate emotiei. Foarte grava este de fapt apologia plagiatului. Este absolut scandalos. Unii dintre rectorii care au semnat pentru noul ministru al Educatiei sunt ei insisi acuzati de plagiat. Asta este extrem de grav, apologia plagiatului facuta de noul ministru. Nu ca ar fi mai rau decat precedentul. Sa nu uitam ca Liviu Pop s-a dedat unor josnicii fara nume, pentru a masca plagiatul lui Victor Ponta in 2012. Deci la urma urmei e din lac in put, suntem intre ministri comparabili”.

Fostul ministru al Culturii ii critica de asemenea pe rectorii care au semnat o scrisoare de sustinere a noului ministru al Educatiei, un lucru „de o tristete infinita”, in opinia sa: „Ce mi se pare cel mai trist si dezgustator este atitudinea rectorilor de la 30-45 de universitati din tara si modul in care este redactata acea scrisoare trimisa nu se stie catre cine. Asta mi se pare cel mai grav, de fapt, ca nu mai e vorba aici de PSD, e vorba de decaderea totala a invatamantului superior romanesc. Niste rectori se preteaza la o asemenea josnicie si platitudine. Asta intr-adevar este dezastruos si arata in ce hal a ajuns invatamantul superior romanesc, in ce faliment moral si academic (…). Mie mi se pare ca aceasta scrisoare a rectorilor este de o tristete infinita in privinta invatamantului in Romania si a viitorului acestei tari”.

Ajungem la sapa de lemn

Pe de alta parte, Theodor Paleologu e de parere ca noul ministru de Finante, Eugen Teodorovici, vrea sa bage populatia „cu capul sub apa” printr-o eventuala introducere a impozitului progresiv: „O persoana care e articulata, adica vorbeste omeneste, inteligibil, Teodorovici spunea ca se gandeste la reintroducerea impozitarii progresive. Karl Marx spune in manifestul Partidului Comunist care este logica impozitului progresiv si anume de a macina proprietatea, de a combate burghezia. Sigur ca are o logica (…), asta este logica impozitarii progresive, combaterea proprietatii. Este un mod de impozitare profund nedrept (…). Or marele rau pe care-l face PSD-ul este in acest domeniu. Ajungem la sapa de lemn. Totul s-a scumpit, te duci la magazin, sunt produse la care s-a dublat pretul sau au cresteri de 80%-90%. Asa ca cresterile salariale sunt intr-adevar aplaudate de unii beneficiari foarte incantati ca pe hartie li s-a marit salariul, dar economic este un dezastru (…). Iar ministrul Teodorovici se gandeste sa introduca impozitul progresiv, ca sa ne distruga si mai mult, sa ne bage efectiv cu capul sub apa pe noi, cei care facem ceva, producem, platim taxe”, scrie RFI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.