Acasă Sanatate In medicina traditionala orientala, in orice fel de terapie se incepe cu...

In medicina traditionala orientala, in orice fel de terapie se incepe cu echilibrarea si hranirea splinei! Ce rol are in sanatatea noastra?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Splina este responsabila de nutritie in organismul nostru, regleaza calitatea si cantitatea sangelui in circulatie, dar este si unul din cele mai dezechilibrate organe ale oamenilor moderni.

Chiar daca avem o dieta sanatoasa, daca splina este slabita, nu ne mai putem hrani fizic si spiritual, pentru ca aceasta nu mai poate converti alimentele in nutrienti necesari corpului. Buna functionare a tuturor fluidelor digestive (saliva, suc pancreatic, suc gastric) se datoreaza fortei splinei.

Iritabilitatea si proasta dispozitie sunt emotii asociate splinei, capacitatea de gandire, concentrarea si memorarea depind de buna ei functionare. Daca energia splinei nu poate urca, apar ameteli, vedere neclara, prolaps al rectului sau al altor organe interne, fiind influentat direct tonusul muscular.

Splina are rol major in influentarea capacitatii de autovindecare a organismului si in buna functionare a sistemului imunitar. In medicina traditonala orientala, in orice fel de terapie se incepe cu echilibrarea si hranirea splinei.

Iata cum putem face asta singuri:

1. Invatand lucruri noi, o limba straina, sa cantam la un anumit instrument muzical, orice informatie noua, toate acestea sunt foarte nutritive pentru splina.

2. Senzatia de confort acasa sau in locul in care stam, toate actiunile care ne fac placere maresc energia splinei. Acordati timp si atentie acestor activitati.

3. Hrana mai dulce, care nu inseamna zahar, ci radacinoase si cereale, budinca de orez cu mere sunt benefice pentru splina.

4. Culorile galben si portocaliu. Sucul si supa crema de morcovi sau de dovleac hranesc foarte bine splina.

5. Daca aveti splina slabita, consumati legumele sub forma suc sau de supe si piureuri caldute.

6. Ghimbirul si cuisoarele, consumate ca atare sau sub forma de tinctura activeaza splina, in special functia renala, stopeaza senzatia de voma sau sughitul rebel.

7. Meiul este bateria noastra de energie, tonifica splina, consumati-l in cat mai multe produse preparate in casa.

O reteta simpla de supa din cereale este urmatoarea: – cantitati egale de orz, grau, ovaz, mei, secara, hrisca si quinoa se spala sub jet de apa si se rumenesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasnesc patru linguri de cereale astfel rumenite, sa adauga putina sare si se fierb intr-un litru si jumatate de apa, pana ce apa scade la un litru. Se strecoara si se bea ca atare sau se poate adauga in orice mancare.

O splina bine hranita ne face sa ne simtim multumiti sa sa savuram bucuriile vietii si abundenta la toate nivelele. Tonusul organismului creste, mintea este clara si ne putem concentra cu usurinta.

Sursa: Secretele