Oreste Teodorescu devoaleaza amanuntul nebanuit din propulsarea Laurei Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a declarat intr-un interviu pentru psnews ca sunt sanse mari ca Laura Codruta Kovesi sa ajunga procuror-sef european. ”Sunt sanse mari ca ea sa ajunga procuror-sef european. Eu pornesc de la ideea unui win-win. Prin alegerea doamnei Kovesi ca procuror-sef european câstiga toata lumea, mai putin partea de corupti din România.(…)

Experienta si expertiza doamnei Kovesi cu miile de dosare pe care le-a traversat, fie ca sef al Parchetului General, fie ca sef al DNA, in comparatie cu CV-ul destul sarac chiar si al contracandidatului francez si al candidatului german, plus ca mai e o chestiune si mie imi place sa fiu franc si sa o spun in fata: cine fraudeaza fondurile europene? tarile din est, sarace, in care oligarhia politica si mafia economico-politica sunt foarte bine insurubate si atunci e politically correct ca cineva din est sa ancheteze acest mari dosare de frauda si de coruptie. Altminteri, gânditi-va cum ar sari din papucii lor toti populistii cehi, unguri, români: ”Domnule, noi suntem colonie, vin astia francezii, polonezii sa ne anceheteze pe noi acasa la noi?” Asa când vine cineva tot din est…

A fost cu un scop aleasa. Se vede: PPE o sustine pe Kovesi, socialistii europeni o sustin pe Kovesi, verzii europeni o sustin, ALDE european, adica liberalii o sustin pe Kovesi. Chiar tot spectrul politic al PPE este foarte incântat si o sustine pe Kovesi?”, a declarat jurnalistul la psnews.

Prima runda a negocierilor dintre Parlamentul European si Consiliul UE pentru sefia Parchetului European va avea loc pe 20 martie. Calendarul negocierilor a fost transmis joi, 14 martie, presedintelui PE Antonio Tajani. Astfel, vor fi trei runde de negocieri, pe 20 martie, pe 4 si 10 aprilie, dar aceste ultime doua date urmeaza sa fie confirmate­­ de Consiliu.

Candidatul selectat de Parlamentul European este Laura Codruta Kovesi, informatie care a fost transmisa oficial guvernului român pe 8 martie de catre Antonio Tajani.

Din echipa de negociere a Parlamentului vor face parte socialistul Claude Moraes, seful Comisiei LIBE, Ingeborg Grassle, presedinta comisiei CONT, si Judith Sargentini.

in numele Consiliului UE vor negocia reprezentantii Finlandei, Croatiei si Portugaliei, urmatoarele presedintii ale Consiliului care nu au candidati pentru functia de procuror-sef european.

18 mar 23:26Cap Limpede