Acasă Special Opinii Oreste dezvaluie din bucataria masoneriei: „Ideile promovate in lojile masonice Liga Dreptilor...

Oreste dezvaluie din bucataria masoneriei: „Ideile promovate in lojile masonice Liga Dreptilor ne conduc destinele de doua secole!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Realizatorul TV, Oreste Teodorescu dezvaluie din bucataria masoneriei experimentul comunist care si-a propus sa concretizeze Raiul teologic pe pamant, idei care ne conduc destinele de doua secole.

A fost gandit ca o religie orizontala, sociala, fara nimic metafizic sau mistic, in care Omul Nou sa fie atat de liber incat sa-si poata construi singur viata, fara sa mai fie robul destinului. Pentru acest deziderat, pionierii comunismului si-au propus sa rastoarne lumea veche atacand stalpii de rezistenta ai democtratiei : Proprietatea, Monarhia si Religia.

“Apostolii” care au propovaduit religia Omului Nou au fost Marx, Engels si Lenin. Timp de doua secole cateva idei promovate in lojile masonice Liga Dreptilor ,din Germania si Franta intiparesc in mentalul colectiv predicatele utopiei comuniste:

·         Nu exista proprietate privata, Statul detine toate bunurile, mijloacele si este singurul care distribuie profitul si hotaraste platile.

·         Nu exista familie. Oamenii trebuie sa traisca si sa munceasca in comun. Copiii sunt crescuti de catre stat, unde primesc gratuit educatie si pregatire profesionala.

·         Nu exista religii, ci doar convingerea ca omul descatusat de mecanismele sociale si eliberat de ierarhiile traditionale va putea instaura pe Pamant, o lume perfecta.

·         Singurii beneficiari ai comunismului trebuie sa fie cei care muncesc, coordonati si dirijati de cei care gandesc, in folosul exclusiv al Statului.

Istoricul polonez Adam Burakowski sustine ca aceste idei care au declansat Revolutia Franceza in 1785 si Revolutia Bolsevica din octombrie 1917 au proliferat in toata Europa si ca in ciuda utopiei evidente a comunismului, el a fost puternic sprijinit economic din Occident. „ Daca n-ar fi fost creditat din Vest, poate ca comunismul ar fi dat faliment chiar în anii ’70.“

Evident ca acest deziderat care dorea sa-i egalizeze pe toti oamenii conform unei matricii gandite de filosofii rationalisti, influentati de gandirea zelotilor , in numele caruia Lenin, Stalin, Ceausescu au sacrificat milioane de oameni care isi clamau libertatea de gandire si de actiune, nu a putut fi implementat  integral nicaieri in Europa.

Doar Pol Pot, in Cambogia si Kim Ir Sen, in Coreea de Nord s-au apropiat de modelul comunismului perfect, pur, in  care individul a disparut fiind inlocuit cu o mare masa de oameni, disciplinati, entuziasti si docili care executa planurile Partidului Unic de construirea a unei lumi perfecte, “in care toti indivizii, indiferent de sex, etnie, credinta sau pregatire intelectuala conlucreaza armonios sub conducerea inteleapta a unor lideri iluminati si vizionari“.

Nicolae Ceausescu aproape ca reusise sa dreseze un popor intreg, care se  aseza cu noaptea in cap la cozi interminabile pentru a isi putea procura pe cartela zahar si ulei, care organzia manifestatii faraonice pentru a-si glorifica Conducatorul, unde copiii cantau in cor: “pionierii Romaniei sunt cei mai fericiti copii!”.

Evident ca fiind utopic, comunismul s-a confruntat la un moment dat cu absurdul, cu falimentul de proportii. In decada a opta a secolului XX, atat in Occident cat si in Est nu mai credea nimeni in victoria absoluta a comunismului. Venirea lui Gorbaciov la Kremlin si schimbarea garniturii de strategi de securitate ai KGB si GRU aduc o viziune mai realista asupra momentului in care se afla experimentul comunist. Intelegand ca realitatea a fost mai puternica decat iluzia politica ca Statul poate modela si reasambla umanitatea, introducandu-i fortat doctrine noi si stergand brutal valorile traditionale, constatand ca generatiile tinere nu mai sunt deloc atrase de ascetismul primei generatii de activisti, strategii de la Moscova introduc doua reforme in interiorul sistemului: glasnost si perestroika, care vizau modernizarea si eficientizarea economiei si o incurajare a initiativei asociative, adica Statul Suprem isi delega din atributiuni asociatiilor de muncitori, tarani, intelectuali. Astfel ca pe la jumatatea anilor ’80, incepe timid o liberalizare a vietii sociale, impuse de Gorbaciov in toate zonele de influenta ale Kremlinului.

Ceausescu, paradoxal, desi in 1968 a fost considerat cel mai reformator lider din Est, primul comunist care a deschis cai de negociere si colaborare cu „imperialistii” americani si „decadentii” occidentali, spre sfarsitul anilor ’80 devenise cel mai rigid si absurd exponent al national-bolsevismului initiat de Stalin.

Singura solutie gasita de catre coordonatorii experimentului comunist, de la Moscova, a fost reformarea intregului bloc est european, insa s-a blocat de incapatanarea lui Ceausescu de a demara reformele necesare. Liderul de la Bucuresti se temea ca democratizarea vietii politice ar fi condus la debracarea sa si a intreg aparatului politic obedient si fara personalitate care executa disciplinat ordinile „iubitului Conducator”, mai pe scurt, disolutia puterii si permiterea infiltarii de agenti KGB si GRU la butoanele de decizie economico-financiaro-politice ale PCR.

Oamenii Moscovei din aparatul politc romanesc au trecut in 1989 la Planul de debarcare a lui Ceausescu si de reformare a comunismului. Ion Iliescu secondat de o echipa bine pregatita de agenti KGB si GRU preiau puterea dupa ce se declanseaza Scenariul Revolutia si a teroristilor fideli regimului Ceausescu. Inca nu s-a raspuns pana acum la intrebarea cine a tras in populatie dupa arestarea cuplului prezidential din 22 decembrie 1989, mai ales ca nu a fost descoperit nici un terorist.

Specialistii in istoria comunismului identifica trei directii de implementare doctrinara care au avut loc in lume:

Zona controlata de la Kremlin, unde comunismul a fost impus cu forta de tancurile sovietice incepand cu 1947 in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria.
Zona influentata de fosta Iugoslavie, unde filosofia comunista a fost readaptata pe Iosif Broz Tito, prin inducerea unei ideologii politice fixe, dar a unei economii mult mai liberalizate.
Zonele care s-au aflat sub dominatia ideologica a maoismului (comunsimul chinez)
Au trecut 25 de ani de la momentul prabusirii regimurilor comuniste din Europa de Est. Ramane insa intrebarea, daca istoria se tot repeta, cand si daca planurile Moscovei de a se impune iar ca o mare putere ,vor reterzi doctrine egalitariste care au facut din URSS un adevarat imperiu ? Vladimir Putin deplange prabusirea Uniunii Sovietice si inlocuind tezele bolsevismului cu predicate nationalist-ortodoxiste a declansat o campanie multilevel de denigrare a valorilor Uniunii Eurpene si de acuzare a hegemoniei Americii, ascunsa in doctrinele de democratizare.

Istoricul polonez Adam Burakowski avertizeaza: „ Rusia sub conducerea actuala poate sa fie considerata ca un pericol real pentru tarile noastre. Trebuie sa fim atenti si sa modernizam fortele militare, sa facem tarile noastre cat mai puternice, cat mai stabile. Cum a aratat istoria, Rusia niciodata nu ataca o tara puternica, ci numai pe cele slabe. Vreti sa scapati de pe pericolul rusesc? Construiti o tara puternica, democratica, stabila si bogata.Trebuie luat in consideratie si situatia interna din Rusia. Cum stim, populatia Rusiei ii sprijina numai pe conducatori puternici si victoriosi, nu are mila pentru oameni nenorocosi si pierduti.„

Asadar, doar intarirea si democratizarea reala a statului, dublata de o societate civila educata si animata de dragoste si respect fata de traditie, cultura si semeni poate garanta ca fantomele trecutului sa ramana inlantuite intr-o cutie a Pandorei, aruncata la lada de gunoi a istoriei.

Citeste caplimpede