Orasul din Romania unde se traieste mai bine decat in Miami, Toronto sau Los Angeles!

Desi poate parea o gluma, un oras din Romania a surclasat orase precum Miami, Toronto sau Los Angeles intr-un top privind calitatea vietii. Vorbim despre Cluj-Napoca, unde salariile sunt mari, in comparatie cu cheltuielile.

Conform clasamentului, din acest punct de vedere, se traieste bine si in Timisoara, Iasi si Bucuresti. in ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un important centru IT, iar aici s-au mutat mii de oameni din toate colturile lumii si s-au creat noi afaceri. Slujbele bine platite, dar si oferta universitatilor au propulsat Clujul pe locul 106 din 226 de orase din lume in care se traieste bine - conform unui top semnat numbeo.com.

Orasul are o aplicatie unde oricine poate primi un raspuns in timp real. Parcarea poate fi platita prin SMS, soferii au unde sa-si incarce masinile electrice, iar pietonii circula cu autobuze electrice.

Clujul e urmat de Timisoara, Iasi si Bucuresti in clasamentul oraselor in care se traieste cel mai bine. Printre altele in calcul au fost luate salariile in comparatie cu cheltuielile, nivelul de poluare, timpul petrecut in trafic si siguranta oamenilor. Timisoara a reusit sa indeplineasca aceste criterii mai bine decat, de exemplu, Barcelona si New York.

Vlad Vela - director general complex birouri: „Rata somajului in Timisoara, dupa cum stim, este sub unu la suta. Deci perspective de angajare sunt”

Florin Dragan - prorector Universitatea Politehnica Timisoara: „Nivelul de trai e ajutat prin salariile mai mari si automat, asta se rasfrange probabil in consum, consumul /ajuta si alte sectoare”

Erika Baumann - consultant in marketing: „Sunt multe evenimente culturale, piese de teatru, poti sa iesi oriunde.”

si Iasi se afla in top dupa ce piata IT a atras numeroase firme.

Dan Zaharia, antreprenor IT: “E net avantajos sa stai in Romania cu un salariu de 1.700-2.000 euro brut, versus mii euro in Londra. Cand incepi sa scazi chirii, impozite si alte costuri ramai cu mai multi bani in buzunar in Romania decat in UK”

In top 10 cele mai calitative orase se regasesc 4 din Statele Unite ale Americii, 3 din Australia, unul din Olanda, unul din Elvetia si unul din Noua Zeelanda. Pe primul loc se afla Canberra din Australia, iar pe ultimul Shanghai, din China. Topul este realizat cu ajutorul unei formule si publicat de site-ul numbeo.com - cea mai mare baza de date privind orasele lumii, care lanseaza anual astfel de clasamente, transmite stirileprotv.

9 ian 23:29Cap Limpede
Loading...