Operatiile pe inima in Romania vor lasa mai putine urme dupa ce la Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” din Cluj-Napoca se va implementa un sistem de chirurgie cardiaca minim invaziva, in premiera nationala pentru clinicile de stat din Romania.

Astfel, vor fi reduse mult problemele post operatorii, precum si costurile tratamentului, a informat, astazi, conducerea unitatii medicale.
Pentru implementarea noului sistem si pentru familiarizarea chirurgilor clujeni cu noile tehnici, o echipa mixta de medici din Romania, Italia si Georgia au efectuat, la Institutul Inimii, patru astfel de operatii cardiace minim invazive.
Directorul medical al Institutului Inimii, chirurgul Adrian Molnar, a declarat ca aceste interventii reduc suferinta fizica a pacientilor, iar in cazul celor tineri, si suferinta psihica, generata de cicatricile mari, inestetice, care raman dupa o operatie clasica pe cord deschis. Adrian Molnar a mai spus ca pana la sfarsitul anului, astfel de operatii minim invazive vor deveni obisnuite la Institutul Inimii.

sursa:RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.