Autoritatile din orasele olandeze Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel si Tiel vor sa impuna noi reguli prin care sa reduca numarul de migranti romani si polonezi.

Initiativa a fost exprimata dupa ce locuitorii s-au plans ca au inceput sa se simta minoritari mai ales in perioadele in care sosesc zilierii care muncesc la fermele din zona, relateaza nltimes.nl.

Numarul muncitorilor migranti din Europa de Est a crescut semnificativ in aceste localitati, in ultimii ani. Localnicii se plang de poluarea sonora si de strazile pline cu masini cu placute de inmatriculare din Romania si Polonia.

in Tiel, de exemplu, muncitorii migranti din Romania si Polonia reprezinta aproximativ 10% din populatie. Multi muncitori locuiesc si in localitatile limitrofe orasului Tiel.

Autoritatile doresc acum sa puna in aplicare o limita de patru lucratori migranti pe fiecare casa si, de asemenea, sa limiteze numarul de locuinte ale lucratorilor migranti pe o strada.

in Olanda, regula aceasta a fost deja aplicata in mai multe localitati, in cazul studentilor. De asemenea, angajatorii cumpara de multe ori case ieftine pentru a-si caza lucratorii migranti si de multe ori, din cauza aglomerarii, sunt ridicate probleme privind siguranta la incendiu si igiena, arata protv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.