Potrivit abcnews.go.com, Agentia Federala pentru Hrana si Medicamente a Statelor Unite (FDA) a recunoscut ca in carnea de pui exista arsenic anorganic. Dupa ani de zile de tergiversare a unui raspuns, FDA a recunoscut: Carnea de pui care se vinde in SUA contine arsenic, un element chimic metaloid care poate fi fatal, in doze mari.

Un studiu a descoperit ca mai bine de 70% dintre puii crescuti in SUA sunt hraniti cu arsenic, pentru a lua cat mai rapid in greutate, cu hrana mai putina si pentru a crea aparenta culoare de sanatate in carnea de pasare, pui, curcan, chiar si in cea de porc.

FDA a constatat ca jumatate din puii testati aveau arsenic in ficat, forma anorganica, adica cea mai toxica.

in baza acestor analize de laborator, crescatorii au fost somati sa nu mai foloseasca substantele acestea toxice in hrana pasarilor, administrate cu precadere pentru culoarea rozalie a carnii.

si chiar daca produsul care continea arsenic a fost retras de pe piata, specialistii spun ca oricum era la un nivel scazut, care nu il face periculos pentru sanatate, desi in oricare alte studii arsenicul este un element cancerigen, cu riscuri multiple pentru sanatatea omului.

Industria vrea sa ascunda uneori ca aceste chimicale sunt deosebit de periculoase, iar arsenicul, alaturi de plumb si mercur produc leziuni grave neurologice asupra fetusilor si a copiilor.

Studii medicale au demonstrat ca arsenicul este de 4 ori mai otravitor decat mercurul!

Un alt studiu publicat in Jurnalul Medical al Asociatiei americane a constatat ca persoanele care au consumat produse care contineau arsenic au prezentat ulterior modificari celulare semnificative dezvoltarii formatiunilor canceroase, scrie doctorulzilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.