Obraznicie marca PSD de inspiratie bolsevica! Viorica Dancila, discurs identic cu al Anei Pauker: "Nu permit amestecul puterilor straine in treburile interne ale Romaniei"

Vlad Mixich evidentiaza asemanarile dintre discursul agresiv al Vioricai Dancila la adresa ambasadorilor occidentali si atitudinea similara pe care o avea Ana Pauker, celebra activista bolsevica din timpul instaurarii comunismului in Romania, la adresa „puterilor straine”.

„Ambasadorii Statelor Unite si Marii Britanii au transmis guvernului Petru Groza mai multe memorii de protest (scrise si verbale) cu privire la incalcarea regulilor democratiei si a drepturilor omului in perioada 1947-1950. Anna Pauker, ministru de Externe pe atunci, a raspuns intr-o diatriba ca nu permite amestecul puterilor straine in treburile interne ale unei Romanii eliberate de sub jugul strain. Ce a urmat, se stie…

Sapte decenii mai tarziu, in 2019, ambasadorii Statelor Unite, Frantei, Germaniei si a altor 10 state europene transmit proteste catre guvernul Dragnea cu privire la incalcarea valorilor europene si democratice comune si avertizeaza ca lupta impotriva criminalitatii si coruptiei este slabita. Viorica Dancila, prim ministru, raspunde ca nu va permite ca ambasadorii altor state sa-i faca agenda. Ce va urma, vom vedea…

Nota explicativa pentru trepanati: si astazi, ca si acum o suta de ani, ambasadorii comunica public DOAR la instructiunea Guvernului lor. Ei reprezinta pozitia oficiala a tarilor lor”, a scris Mixich pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila i-a atacat violent pe ambasadori celor 12 state occidentale care, miercuri, au cerut puterii de la Bucuresti sa nu faca modificari legislative prin care statul de drept si lupta impotriva coruptiei sa fie slabite.

„Am vazut punctul de vedere al unui grup de ambasadori. Am vrutsa am o dicutie individuala, dar au refuzat sa. Le reamintesc ca suntem in Romania si ca am dialog direct cu omologii mei. Le recomand sa se adreseze autoritatilor din tara din care fac parte. In niciun stat ambasadorii nu fac agenda primului ministru si eu nu am sa permit asa ceva. Trebuie sa arate respect pentru Romania”, a declarat Dancila in debutul sedintei de guvern.

3 apr 16:09