Obiceiul 10: cautarea castigurilor de moment

Saracii nu vor sa invete lucruri noi, nu lucreaza pentru viitor, dar vor sa castige bani chiar acum. Acesta este un exemplu viu al comportamentului de consumator. O persoana vrea totul dintr-o data, pentru un efort minim. Este ca in cazul taranului care mananca cartofii de samanta in timpul iernii, fara sa se gandeasca la ce sa semene in primavara.
Obiceiul 11: face ceea ce nu ii place

Omul sarac are intotdeauna 10 vinovati, 100 scuze si 1.000 de motive pentru care ar trebui sa mearga la munca pe care o detesta. El traieste doar gandindu-se la ziua de vineri, blestemand sefii, dar totusi in fiecare luna, fara un murmur, intra in birou. Pentru a nu-si deschide afacerea sa, el, de regula, nu are curaj. Deci, fara a schimba nimic, o persoana isi traieste propria viata. An dupa an.

Obiceiul 12: cheltuie timpul in zadar

Un om cu gandul saracului se intreaba cum sa-si ucida timpul. Aceasta atitudine extrem de negativa ar trebui transformata in intrebarea corecta: cum pot folosi timpul cu beneficii maxime? in cele din urma, toata lumea primeste ceea ce doreste – saracii isi „ucid” timpul si viata lor, iar bogatii isi folosesc timpul si devin mai bogati.

Obiceiul 13: traiesc vieti straine

Oamenii saraci comit o greseala uriasa in gandirea lor – isi proiecteaza viata altor oameni pe cont propriu. Numeroase seriale, carti de arta si povestiri de stele ii incurajeaza sa faca asta. Bucurandu-se de aventurile altor oameni, saracii traiesc in iluzii si umbra succesului idolilor lor. Nu risca sa treaca peste indoielile si temerile lor. Fii gata sa incepi pasi mici si sa construiesti destinul singur, arata dozadesucces.