Acasă World Obama: Marijuana este mai putin periculoasa ca alcoolul, dar consumul este un...

Obama: Marijuana este mai putin periculoasa ca alcoolul, dar consumul este un obicei pacatos

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele SUA, Barack Obama considera ca marijuana nu este mai periculoasa decat alcoolul, dar considera ca fumatul acestui drog este un obicei urat si pacatos. Declaratiile au fost facute de Obama intr-un interviu pentru The New Yorker, datat cu 27 ianuarie in editia online. La intrebarea daca marijuana este mai putin periculoasa decat alcoolul, dupa o pauza, Obama a raspuns ca da, este mai putin periculoasa.

„Dar eu nu sunt de acord cu fumatul de marijuana, si fiicelor mele le-am spus ca este o idee proasta, o pierdere de timp si o dauna adusa sanatatii” – spune presedintele american.

In acelasi timp, Obama si-a exprimat ingrijorarea ca, pentru fumatul de marijuana, de obicei, sunt pedepsiti doar adolescenti din familiile sarace care nu au mijloace (bani pentru avocati) pentru a evita sanctiunile severe. „Noi nu ar trebui sa condamnam adolescentii sau consumatorii individuali ( de marijuana ) pentru perioade lungi de timp, mai ales ca unii dintre cei care au scris aceste legi, fac acelasi lucru (cnsuma mrijuana n.r.),” – a explicat Obama.

Presedintel SUA sprijina legalizarea marijuanei in Colorado si Washington, pentru ca, spune el, este important ca societatea sa evite orice situatie in care toata lumea incalca o lege, si doar cativa sunt pedepsiti.

Obama a spus ca cei care sustin ca legalizarea marijuanei va rezolva toate problemele sociale, exagereaza. In plus, legalizarea completa a unui tip de drog poate provoca discutii privind admisibilitatea unor doze ale unor alte tipuri de dorguri, si nu se stie daca societatea este pregatita pentru asa ceva.

In prezent, legea federala din SUA interzice folosirea, vanzarea si posesia de marijuana. Cu toate acestea, 21 de state au permis sau sunt pe cale sa permita folosirea de droguri în scopuri medicale. In Colorado si Washington legea legalizeaza complet folosirea marijuanei, iar o decizie similara au de gand sa ia Alaska si Districtul Columbia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos