Elena Ciocazanu, o femeie din Targu-Jiu, a marturisit in cadrul unui interviu care e secretul longevitatii sale. Cei prezenti in jurul sau cand a facut declaratiile au fost uimiti de ceea ce a mancat de-a lungul vietii, pentru ca tot mai multi se feresc de alimentele enumerate. Ea a fost sarbatorita astazi in cadrul proiectului “O viata cat un Centenar”.

E drept, in mai putin de trei luni, Elena Ciocazanu va implini varsta de 100 de ani. Femeia a povestit in cadrul unei ceremonii organizata in cinstea ei cum a reusit sa traiasca un secol de viata, in conditiile in care nu a avut o viata usoara si a crescut fara parinti.

Am dus si greu, si mult, si putin, dar am trait bine. Am si copiii care m-au ajutat si le multumesc, sa le dea Dumnezeu si lor sanatate. Am ajuns la 100 de ani pentru ca am mancat varza neprajita, fasole fara sa pun ulei in ea. Nu am avut mama, nu am avut tata, nu am avut pe nimeni si am trait asa, cu ce am putut. La spital nu am fost, m-a iertat Dumnezeu, copiii mei, cand am fost bolnava, au venit cu pastila”, a declarat Elena Ciocazanu, potrivit Mediafax.

Bunica Elena Ciocazanu locuieste cu nepotii si stranepotii. In casa, centenara este cea care se ocupa de curatenie.

“Copiii mei pleaca la serviciu, fata cea mica la scoala, dar eu dau cu matura prin toate camerele, astept copiii si eu imi termin toate ce le fac pe acasa. Nu stau, ca nu pot sa stau. Fac curatenie prin toate camerele, in fiecare zi. Mie imi place de tara noastra. imi place ca toata lumea are grija si Dumnezeu ne da la fiecare asa cum gandim. Ma uit la televizor, dar nu la politica”, a mai povestit olteanca de 100 de ani a dezvaluit secretul longevitatii.

Astazi, ea a fost vizitata de prefectul judetului Gorj, Ciprian Florescu, si de reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul campaniei “O viata cat un Centenar”. Acestia i-au oferit un tort, flori, drapelul Romaniei si scrisoarea din partea ministrului de Interne. Femeia a purtat o ie pe care ea insasi a cusut-o, mai ales ca, in tinerete, a fost tesatoare, potrivit sursei citata mai sus.