Publicatia germana Die Zeit scrie despre campania uriasa de manipulare pe care PSD si Dragnea o deruleaza in Romania pentru a sabota lupta anticoruptie. Articolul se intituleaza „Cu coruptia alaturi”.

Inca din debutul articolului despre campania de dezinformare care sufoca Romania.

„Presedintele Romaniei? Parte din conspiratie. Opozitia? la fel. Demonstrantii de pe strazi? Si ei fac parte din conspiratie. Toti formeaza un ‘stat paralel ilegitim’ care a rapit Romania pentru a-si elimina oponentii sub pretextul luptei impotriva coruptiei. Din punctul de vedere al partidului de guvernamant din Romania si al liderului aceastuia, Liviu Dragnea, aceasta este realitatea in Romania. Desigur, nu este adevarat”, scrie Die Zeit.

Die Zeit explica apoi ca obiectivul lui Liviu Dragnea este „anularea efectelor legilor impotriva coruptiei”.

“Guvernul roman, o coalitie dintre social-democratii lui Dragnea, PSD, si micul partid liberal, ALDE, isi concentreaza din momentul venirii la putere in ianuarie 2017 programul asupra unui singur punct: dezamorsarea legilor anticoruptie. In decurs de doar un an PSD a demis doi premieri din propriul partid. In persoana europarlamentarului Viorica Dancila urmeaza ca o femeie sa conduca. Fiind doar de cateva zile in functie, va fi apreciata de asemenea dupa modul daca si cat de rapid va pune in practica asa-numita reformare a justitiei si prevederile Codului Penal, aflandu-se mereu alaturi de Dragnea, in realitate cea mai puternica personalitate din aara. Pe langa condamnarea pentru frauda electorala Dragnea mai este acuzat si de abuz in serviciu. Mai este anchetat si pentru inselaciune in legatura cu fonduri europene din perioada cand era presedintele judetului Teleorman. Aici este acuzat de constituirea unui grup infractional, si s-a folosit de intreprinderea Teldrum pentru a imparti ilegal bani europeni. Averea lui Dragnea a fost deja pusa sub sechestru. Chiar si un lac privatizat aflat langa Dunare, unde Dragnea si-a construit o casa pentru pescuit, a ajuns in vizorul procuraturii“, spune Die Zeit, conform aktual24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.