Senatorii PSD si ALDE au votat luni ca ministrul Economiei, Daniel Andrusca, sa nu traspunda oral la intrebarile formulate de opozitie la dezbaterea motiunii simple care il viza. Mihai Gotiu (USR) spune ca puterea si-a cenzurat propriul ministru.

Presedintele de sedinta Adrian Tutuianu (PSD) a precizat ca Andrusca a vorbit 17 minute si 20 de secunde, iar la finalul dezbaterilor a anuntat ca ministrul Economiei va raspunde in scris intrebarilor senatorilor pentru ca si-a epuizat timpul alocat in debutul dezbaterii.

Senatorii Opozitiei, inclusiv Traian Basescu, au criticat aceasta masura si au pledat pentru ingaduinta plenului de a-i acorda timp ministrului pentru raspunsuri orale, dar Danut Andrusca nu s-a mai adresat inca o data plenului.

Senatorul PSD Gheorghe Marin a sustinut ca motiunea este este doar „un pretext pentru un atac politic la cabinetul Dancila”.

„Nu suntem in fata unei motiuni, ci in fata unui atac politic gratuit iresponsabil. (…) Textul motiunii nu este altceva decat un pretext pentru un atac politic la cabinetul Dancila. Initiatorii au facut in textul motiunii un ghiveci in care au amestecat Fondul suveran cu intrebari despre subiecte care nu au legatura cu activitatea Ministerului Economiei, folosind dezinformari si incercand sa creeze neincredere in actul de guvernare. Textul pe care l-au propus senatorii de la PNL si USR este unul nesimtit prin titlu si mincinos prin continut”, a spus Marin Gheorghe, justificand votul impotriva al senatorilor PSD.

Mihai Gotiu, de la USR, a scris pe pagina sa de Facebook ca „nu e o gluma”, senatorii PSD si ALDE „si-au cenzurat propriul ministru” si au votat ca Daniel Andrusca „sa nu mai vorbeasca!”.

„Ce s-a intamplat? In prima interventie pe motiunea depusa impotriva sa, Andrusca si-a epuizat (si a depasit) timpul alocat de 15 minute. Ce a boscorodit in timp ce citea de pe foaie, doar el a inteles si cei care i-au scris discursul. In timpul dezbaterilor, ministrului i-au fost adresate mai multe intrebari. Presedintele de sedinta a propus sa raspunda in scris, pentru ca si-a epuizat timpul. Opozitia a propus ca d-lui Andrusca sa i se acorde timp pentru a putea raspunde intrebarilor care i-au fost adresate, in timpul sedintei.

Surpriza! Membrii coalitiei de guvernare au votat impotriva. Sa nu care cumva sa-l auzim si noi pe d-l ministru cum vorbeste liber, fara foaie in fata!

Nici nu stiu daca e de ras sau de plans, dar mi-e greu sa inteleg cat de lipsit de coloana vertebrala poate fi ministrul asta. Pai cand partidul iti da o asemenea palma, umilindu-te, in direct, in public, aratand unei tari intregi ca esti doar o marioneta care, cel mult, are dreptul sa citeasca (prost) o poezie (proasta) cum sa nu-ti dai, singur, demisia?”, a comentat Mihai Gotiu.

In urma cu o luna, Orban spunea ca lui Danut Andrusca i se spune „Debilul”.

„Nu cred ca a existat dupa Revolutie atata prostie in guvern. Cum sa pui premier profesoara de lucru manual, ministrul de Interne-macar o punea pe cealalta ca aia a fost secretara la scoala din Videle, ministrul Economiei sa te uiti ce diferenta are intre scoala si facultate, i se spunea Debilul, asta era porecla lui, sa il pui la Economie, este ceva de noaptea mintii.

Dragnea este paranoic, nu suporta decat oameni mai prosti decat el. Daca ii spune unul la ureche ca Fifor vrea sa ii ia locul, il executa instant. A distrus orice logica de numire. Nu mai conetaza criteriile de competenta, cat de prost sa fii, daca asculti poruncile lui Dragnea, esti bun pentru orice pozitie in Romania”, spunea Orban.

Sursa: Aktual24